Super League Nederland speelronde 1: Alle Oranjebar teams starten seizoen met verlies

Vernieuwde teams Oranjebar 1 en Oranjebar 3 afgetroefd in Hoofdklasse. Oranjebar 2 komt net te kort in openingswedstrijd.

 

De Super League Nederland competitie ging vandaag van start met een compleet programma voor alle klassen. Nadat de afgelopen jaren zijn gebruikt om de uit de hand gelopen omvang af te slanken naar een echte topcompetitie is dit het seizoen van de waarheid voor de deelnemende teams waarin de grote mannen zich kunnen onderscheiden van de jongens.

 

 

Hoofdklasse
Oranjebar 1 moest met een beperkte spelersgroep afreizen naar Scheveningen om het op te nemen tegen het jeugdige team van The Switch/DSWN Den Haag. De Hagenezen hebben afgelopen twee seizoenen bewezen dat zij terecht op het hoogste niveau aanwezig zijn en niet mogen worden onderschat. Dit bleek al in de Round Robbin waar de Oranjebar spelers iets te nonchalant omgingen met het uitgooien van dubbels en dit direct door The Switch werd afgestraft. Vervolgens werden Braulio Roncero en Patrick Morelissen overlopen door hun tegenstander alvorens Tony Martinez het eerste Oranjebar punt op het bord kreeg. Ook Geert de Vos bleef aan de goede kant van de score maar daarna ging het in de koppels volledig mis en keek de Oranjebar tegen een 6-3 achterstand aan. In de solo gooide Mike Zuydwijk nog wat extra zout in de wond door opnieuw Patrick te verslaan waardoor Oranjebar 1 een 7-3 verlies moet incasseren. Voor Oranjebar 3 leek er geen vuiltje aan de lucht nadat zij in hun thuiswedstrijd in Mariahout tegen Vrijbuiter/Cashino 1 met een 1-0 voorsprong uit de Round Robbin kwamen en vervolgens de score naar 2-0 werd getild door xx die zijn singlepartij tegen Tokan Ata simpel met xx wist te winnen. Daarna ging de wedstrijd op zijn kop en kregen de spelers van Oranjebar 3 de ene tik na de andere met uiteindelijk een 2-8 verlies als resultaat.  In Tilburg moest promovendus Real Magic het opnemen tegen Café Kremer dat zich afgelopen seizoen nog net wist te handhaven. Een 5-5 uitslag was het volgens betrouwbare bronnen terechte resultaat. De kampioen van afgelopen seizoen kreeg in hun nieuwe thuislocatie en onder de nieuwe naam DIBO Darts de tweede promovendus, Café de Rietplas, op bezoek. Tegen de verwachting in werd het geen gemakkelijke zege maar kon er maar ternauwernood met 6-4 worden gewonnen van de nieuwkomer in de Hoofdklasse. De laatste ploeg in deze klasse is Café de Schot 1 dat deze speelronde vrij was en dus rustig kon toekijken wat de concurrentie deed.

Overgangsklasse B
In overgangsklasse B was de eerste thuiswedstrijd voor Oranjebar 2 gepland in Mariahout. Binnen Oranjebar 2, het zorgenkindje van de afgelopen jaren, is orde op zaken gesteld en onder leiding van Dennis Klamer werd vol goede moed aan de wedstrijd tegen Café Kafé Doetinchem begonnen. In de Round Robbin bleek dat verschillende spelers nog moesten wennen waardoor deze verloren ging. In de singles wist alleen Nico Thissen de volle winst te pakken waarna in de koppels de punten gelijk over beide teams verdeeld werden. Dennis Klamer gaf het voorbeeld door niet op te geven en stelde via een 4-2 overwinning op Dominic van Embden het misschien in de toekomst nog belangrijke 4e punt veilig. Weliswaar een 4-6 verlies maar als met deze instelling wordt gespeeld kan het seizoen met vertrouwen tegemoet worden gezien en komen de overwinningen vanzelf. In Venlo stond de wedstrijd HCM Dart Team Venlo versus Red Alert Bet Kolen op het programma. De gasten uit Tilburg willen opnieuw voor het kampioenschap meedoen en namen een 3-7 overwinning mee naar Tilburg. Café Ambiance en Café d’n Beer kwamen in hun wedstrijd net als L&L Nederhemert en Sterkdarts Goudenregenbar 2 tot een 5-5 gelijkspel. De laatste wedstrijd in deze klasse werd gespeeld in Weert waar de Fanatics en De Zwaantjes tegenover elkaar stonden. De winst ging met 4-6 naar de mannen uit Eindhoven.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK