Oranjebar/PDB CLoD Kwalificatie; Fred Burger wint dag 10, Davy v/d Zande en Nico Thissen naar CLoD

Laatse kwalificatiedag gewonnen door Fred Burger. Davy van der Znde en Nico Thissen verdienen PDB-deelnamebewijs voor herentoernooi Champions League of Darts 2014 in Egmond aan Zee.

 

De tiende en laatste kwalificatie dag voor een deelnamebewijs aan de Champions League of Darts namens Peeland Dart Bond stond in het teken van het heren toernooi daar de beslissing bij de dames en de junioren al op de voorlaatste editie was gevallen. In het herentoernooi, waar twee tickets waren te verdienen, kon er nog van alles gebeuren en maakten nog 6 spelers een kans op een van de deelnamebewijzen.

 

Fred Burger deed wat hij kon en wist de tiende kwalificatie dag weliswaar te winnen maar greep toch naast de felbegeerde tickets. Zijn tegenstander in de finale, Davy van der Zande, werd overtuigend verslagen maar dankzij het behalen van diezelfde finale wist Davy zich wel verzekerd van een deelnamebewijs. Dit dankzij het feit dat hij als eerste eindigde in de eindstand na 10 kwalificatiedagen. Ook Nico Thissen wist een deelnamebewijs te bemachtigen en hij gaat zijn debuut maken op de Champions League of Darts in Hotel Zuiderduin op zaterdag 13 september aanstaande. Nico eindigde mede door zijn halve finaleplaats op deze avond als Runner Up in de eindstand.

 

Beide heren zullen, net als Anneke Kuijten gaan strijden om de winst tijdens Champions League of Darts om zo een startbewijs te verdienen voor de Zuiderduin Masters 2014 in december. Ook krijgen de winnaars van het heren, dames en juniorentoernooi, waarvoor Thijs van Stiphout het deelnamebewijs verdiende, mogen deelnemen aan de Winmau World Master 2014. De winnaars van PDB-deelnamebewijzen voor de categorieën meisjes, aspiranten en een extra junior zijn nog niet bekend daar de kwalificaties hiervoor nog aan de gang zijn in dartlocatie de Boerderij in Helmond.

 

De organisatie van de Oranjebar wensen alle deelnemers veel succes bij hun deelname aan de Champions League of Darts 2014.

 

omdat hij  en nog gevallen in zowel het dames als het junioren toernooi. Bij de dames wist international Anneke Kuijten opnieuw de dagzege te winnen en kan hierdoor niet meer worden ingehaald door de concurrentie. In het junioren toernooi was het al wat langer duidelijk dat Thijs van Stiphout voor het tweede opvolgende jaar de Peelland Dartbond tijdens de Champions League of Darts zou vertegenwoordigen en dat is nu zeker daar ook hij niet meer in te halen is voor de concurrentie. De organisatie van de Oranjebar feliciteert beide spelers met het behaalde resultaat en wenst hun succes op de CLoD 2014.

 

Bij de heren is het nog niet gedaan. Maar liefst vijf spelers komen nog in aanmerking om een van de twee felbegeerde deelnamebewijzen te winnen. Nico Thissen greep een strohalm en weet zich na de winst op de voorlaatste kwalificatie dag op een tweede plaats in de tussenstand. Lijstaanvoerder Davy van der Zande moest met een derde plaats genoegen nemen waardoor de voorsprong op Nico geen garantie voor de eindoverwinning is. Ook Fred Burger, Dennis Klamer en Peter van den Broek maken nog kans op een deelnamebewijs zodat de laatste kwalificatie dag nog veel spanning zal opleveren.

 

De speeldatum voor de laatste kwalificatie dag is overigens verplaats van maandag 23 juni naar WOENSDAG 25 JUNI in verband met te spelen voetbalwedstrijd door het Nederlands Elftal.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK