Oranjebar Lions Nederlands Eredivisie Kampioen 2014

Nederlandse Divisie­kampioenschappen; Oranjebar Lions pakt felbegeerde titel

 

Afgelopen zondag stonden de landelijke kampioenschappen voor alle ere- en eerste divisie kampioenen op het programma. Strijdtoneel was opnieuw sporthal de Corlaer in Nijkerk met 64 dartsbanen, 4 finalebanen, een gezellig horecaplein en een podium waarop de latere kampioenen gehuldigd konden worden.

 

De Oranjebar Lions waren namens de Peelland Dartbond aanwezig en traden onder leiding van captain Peter van den Broek aan met Braulio Roncero, Willy van de Wiel, Davy van der Zande, Geert de Vos en Tony Martinez.

 

Wegens het WK voetbal werd er een uur eerder begonnen en gelukkig bleek de communicatie haar doel bereikt te hebben en waren alle deelnemende teams op tijd aanwezig. Uiteindelijk begonnen 23 eerste divisie teams en 20 eredivisie teams aan het toernooi, verdeeld over groerpen met 3 of 4 teams. Na de opening en instructies van de wedstrijdleiding begonnen de teams keurig op tijd aan de groepswedstrijden die in rap tempo werden gespeeld. Hierdoor kon ook de knock-out fase op tijd beginnen waarvoor de beste 8 teams zich wisten te plaatsen die bestonden uit de winnaars van de zes poules en daarnaast de beste nummers twee.

Eredivisie
Het eredivisieteam van Wesley Harms, de Gieterij (DONHN), won hun kwartfinale van Cobra (RD) met 4-2, Fifth Division (DSWN), de regerend kampioen waar Jeffrey de Zwaan bij speelt won met 4-1 van Rietplas met o.a. Jan Dekker in de gelederen. Een ware strijd werd het bij Bosgenoegen 1 van de DBMN en Dapp’re Strijders van de DORA met selectiespelers Bas van Elk en Remco van Eijden. Na vier singles en twee koppels moest de teamgame hier de doorslag geven waar de Amsterdammers hun hoofd net even iets koeler wisten te houden. De laatste halve finalist werd Oranjebar Lions (PDB), het team van o.a. Geert de Vos en Davy van der Zande. Zij versloegen het team van voormalig Europees jeugdkampioen Quin Wester, Vrijbuiter 1 (DVS) met 4-1.

In de halve finales bij de eredivisieteams opnieuw een spannende wedstrijd, nu tussen De Gieterij en Fifth Division. Hier moest de teamgame het verschil maken die uiteindelijk gewonnen werd door de heren uit Noord-Holland Noord. Een paar borden daarnaast hadden de heren van Oranjebar niet al te veel moeite met de Dapp’re Strijders, de Amsterdammers werden met 4-1 verslagen. Zodoende dus de finale tussen De Gieterij en Oranjebar Lions waar laatstgenoemde vriend en vijand wist te verrassen door alle vier de singles winnend af te sluiten. Zodoende was de wedstrijd snel gespeeld en mogen de heren van de Oranjebar Lions zich eindelijk een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK