Oranjebar Super Ranking 36; Davy van der Zande grijpt dagzege na finalewinst op Danny Schellekens

Davy van der Zande pakt weer een dagzege. Runner Up plaats voor Danny Schellekens. Levi Frauenfelder pakt troostprijs en Lisa Sengers wordt beste dame.

 

De elfde en voorlaatste kwalificatie dag  was goed voor zeventien deelnemers die weer een poging kwamen wagen om zoveel mogelijk punten te verzamelen in de hoop zich te plaatsen in de top 16 die mag spelen op de finaledag. Voor sommige deelnemers was dit bijzaak en die kwamen slechts voor de dagzege en indien mogelijk ook de inhoud van de Mysterie Box. Dat laatste ging echter niet door want niemand wist het winnende getal van 154 te finishen.

 

Met vier groepen werd gestart om het onderscheidt te maken tussen deelnemers voor de winnaarsronde en de herkansing. Negen spelers gingen door naar de kwartfinales dus moest er een via een shoot-out afvallen; dit keer viel Patrick van Osch af na een nipte met 3-4 verloren partij tegen Davy van der Zande. De laatste ging samen met Axel Goverde, Oswin Streden, Dennis van der Steen, Erik van Manen, Danny Schellekens, Peter van den Broek en Stijn Donkers verder om een plaats in de halve finale te bemachtigen. Hierin kwam het tot de wedstrijden Davy vs Oswin (4-0) en Danny vs Stijn (4-3) waarna er dus een knaller van een finale kon worden verwacht.

 

In de herkansing met als hoofdprijs de troostprijs afgewerkt bleven in de halve finales Ahmet Tümer, Levi Frauenfelder, Jeffrey Kruit en Roel Geelen over. Nadat Roel met 0-3 wist te winnen van Jeffrey was het Levi, via 3-1 winst op Ahmet die zich ook voor de kleine finale plaatste. Helaas voor Roel was Levi deze avond te sterk voor hem en greep hij naast de felbegeerde troostprijs die dus met Levi meeging naar Osch.

 

De finale van kwalificatie dag 11 werd inderdaad een knaller. Saillant detail was dat beide finalisten uit dezelfde groep kwamen waarin ze geen van beide als eerste wisten te eindigen maar door het lot wel allebei mochten doorstromen naar de winnaarsronde. Ervaren als Zowel Davy van der Zande als Danny Schellekens zijn benutten zij deze kans dus optimaal met een finaleplaats tot gevolg. In een vlot tempo werden vervolgens de maximale aantal van negen legs afgewerkt en het was uiteindelijk Davy die aan het langst eind trok. Geen twee opeenvolgende dagzeges voor Danny dus maar wel de tweede voor Davy in de 36e editie van de OSR #36.

 

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 11; 1. Davy van der Zande 2. Danny Schellekens 3. Stijn Donkers en Oswin Streden.

 

De twaalfde en laatste kwalificatie dag voor de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt  gespeeld op dinsdag 17 mei 2022. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK