Oranjebar Super Ranking #23; Davy van der Zande de beste op speeldag 1

Davy van der Zande begint aan Oranjebar Super Ranking 23 met dagzege. Ruud Thijssen Runner Up. Winst in verliezersrondeeen Jeffrey Brands. Andre Steenbakkers wint na 106 finish €250,= uit Mysterie Box.

De eerste speeldag van de 23e editie van de OSR had te lijden van de vele dartevenementen die de laatste en komende week plaatsvinden. Onder andere afsluiting van diverse competities, finaledagen en internationale dartevenementen maakte dat het aantal deelnemers deze week beperkt was.

 

De wel aanwezige deelnemers gingen als gewoonlijk van start in een groepsfase waaruit dit keer Dennis van Steen, Bobby Biemans, Oswin Streden, Andre Steenbakkers, Davy van der Zande, Tharsissia Werinussa, Ruud Thijssen en Randy Oosterbruggen overbleven voor de knock-out fase.

 

Van voornoemde spelers wisten Davy, Bobby, Oswin en Ruud hun kwartfinalewedstrijden te winnen waarmee zij kans bleven houden op de eerste dagzege van de nieuwe reeks OSR. Davy trof in de halve finale Bobby en plaatste zich via een 4-2 overwinning voor weer een finale. Zijn tegenstander hierin moest komen uit het treffen tussen Ruud en Oswin dat met 1-4 in het voordeel van Ruud werd beslist.

 

Voordat de grote finale gespeeld ging worden moest er even gewacht worden op de beslissing in de verliezersronde. Hierin stonden Paul Hendrix en Jeffrey Brands in de finale tegenover elkaar en het ging daarbij met geweld in het voordeel van Jeffrey die genadeloos met Paul afrekende en via een 0-4 zege de troostprijs pakte.

 

Vervolgens kon de finale van het hoofdtoernooi tussen Davy en Ruud  beginnen. Uitgaande van het verschil in ervaring tussen beide spelers werd ook hier een snelle beslissing verwacht maar hier wenste Ruud niet aan mee te werken. Davy moest alles uit de kast halen om te voorkomen dat Ruud, dankzij zijn tomeloze inzet, voor een verassing zou zorgen. De wedstrijd ging uiteindelijk tot het gaatje voordat Davy de beslissende dubbel kon gooien en een nipte 5-4 zege op zijn naam kon schrijven. Ruud Thijssen kan met opgeheven hoofd terugkijken op de finale waarin hij uiteindelijk als Runner Up eindigde.

 

De man die echter het hardst kon lachen deze avond heette Andre Steenbakkers. Hij wist dankzij een 106 finish, het getrokken winnende getal, de inhoud van de Mysterie Box zijnde €250,= in zijn zak te steken.

 

Uitslag kwalificatie dag 8; 1. Davy van der Zande 2. Ruud Thijssen 3. Bobby Biemans en Oswin Streden.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatie dag 2 van de Oranjebar Super Ranking 23 wordt gespeeld op dinsdag 20 mei 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK