Oranjebar Super Ranking #17; Davy van der Zande opnieuw de beste

Davy van der Zande neemt koppositie weer over na winst op Roger Janssen. Stefan Fraterman grijpt overwinning in verliezers ronde.

 

Inmiddels zijn we aangeland bij de 10e speelavond van de 17e editie van de Oranjebar Super Ranking. In de wetenschap dat na deze avond er voor de deelnemers nog slechts twee mogelijkheden zijn om zich te kwalificeren voor de finaledag kon er met 21 darters worden begonnen aan de groepsfase.

 

Hierin vielen deze week nogal wat slachtoffers. Onder andere de enige vrouwelijke deelneemster, Lincy Gloudermans, die hierdoor haar huidige 16e plaats in het tussenklassement in gevaar ziet komen. Degene die zich wel bij de laatste acht wisten te spelen waren Rick de Boer, Davy van der Zande, Oswin Streden, Roger Janssen, Roel Donkers, Hermie van Orsouw, Mark Giepmans en Gian van Veen.

 

In de kwartfinales waren het Davy, Hermie, Gian en Roger die overeind bleven waarna Davy met 4-2 afrekende met Hermie en Roger met 4-1 Gian het toernooi uitwipte zodat een Holland-België finale deze avond zou afsluiten.

 

De verliezersronde kende een halve finale tussen Ted Ebbers en Stefan Fraterman (1-3) en Paul van Grootel tegen Gerard de Jong (3-1). Stefan bleek deze avond in goede vorm en was in de finale met een 4-1 overwinning op Paul dan ook duidelijk de beste.

 

Davy van der Zande was deze week weer op een missie en liet dat gedurende de avond meerdere keren zien. Zo ook in de finale tegen Roger Janssen die toch als gerenommeerde speler staat aangeschreven maar deze keer weinig had in te brengen tegen de man uit Schijndel. Met 5-3 ging de winst dan ook naar de Nederlander die dankzij deze overwinning weer met Roel Donkers wisselde m.b.t. de eerste plaats in de tussenstand. Daarnaast was hij ook de speler met de meeste maximum scores (7) en hoge finishes (118 en 101). Hermie van Orsouw werd hierin de Runner Up met 4×180 en een 109 finish. Het winnende getal van de Mysteriebox, 130, werd echter niet gefinished dus wordt de inhoud hiervan volgende week opnieuw aangevuld.

 

Uitslag kwalificatie dag 10; 1. Davy van der Zande 2. Roger Janssen 3. Hermie van Orsouw en Gian van Veen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 19 januari 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK