Oranjebar Super Ranking 13; Braulio Roncero absoluut de beste tijdens laatste kwalificatiedag

Oranjebar Super Ranking 13; Finalisten bekend. Braulio Roncero overklast alle concurrenten tijdens laatste kwalificatiedag

 

Met 17 deelnemers werd dinsdag de laatste kwalificatie dag gestart. Voor de deelnemers de laatste kans op punten waardoor zij zich voor de finaledag van volgende week konden plaatsen. Onder hen waren weer de nodige topspelers en eerdere winnaars van verschillende dagzeges die vandaag echter allen kansloos waren tegen Braulio Roncero. De “Die Hard” uit Oss wist na de ranking in Oss en het Open Gorinchem ook vandaag weer de hoofdprijs te pakken waarmee hij drie toernooiwinsten op rij pakte.

 

In de groepsfase vielen de eerste slachtoffers al tussen de zogenaamde favorieten waaronder Oswin Streden en Javanico Jansen (afgelopen weekend nog winnaar van de NDB aspiranten). Degene die zich wel wisten te plaatsen voor de knock-out fase waren Wim Donkers, Jeffrey Brans, Davy van der Zande, Braulio Roncero, Roel Donkers, Dave van Lee, Yuri Duijster en Nico Thissen.

 

De kwartfinales leverden overwinningen op voor Roel, Nico, Wim en Braulio waarna de halve finales Nico Thissen vs Roel Donkers en Braulio Roncero vs Wim Donkers uit de koker rolde.
Nico was vanavond sterk aan het spelen getuige de 8 maximum scores en hoogste finish van de avond (141). Roel kon het geweld niet bijhouden en de 4-2 winst ging dus naar Nico. Vervolgens liet Braulio zien dat hij, mits de motivatie daar is, nog steeds tot de sterkste spelers behoort. Ondanks dat Wim zich van zijn beste kant liet zien was hij kansloos tegen Braulio die met een 4-1 overwinning doorging naar de finale.

 

Een finale tussen de herboren Nico Thissen en de ervaren Braulio Roncero werd dus de afsluiting van de avond. Wederom was het de Spaanse Nederlander uit Oss die in deze partij de toon zette en Nico een mooi leermoment bezorgde. Met gedegen spel en effectiviteit in het finishen maakte Braulio met 2-5 een eind aan de partij waarmee hij zijn kwalificatie voor de finaledag zeker stelde.

 

Uitslag van speeldag 12: 1. Braulio Roncero 2. Nico Thissen 3. Roel Donkers en Wim Donkers.

 

Voor de finale van dinsdag 27 januari aanstaande zijn de volgende spelers geplaatst;

Javanico Jansen Niels Jansen Roel Donkers
Peter van den Broek Erik van Engeland Oswin Streden
Braulio Roncero Jan Reuvers Bjorn Brans
Davy van der Zande Hermie van Orsouw Stefan Deisterbloem
Bobby Biemans Junni Ruiter Gerard de Jong

Bovengenoemde spelers zullen dan vanaf 20:00 uur strijden om de serieuze geldprijzen en natuurlijk de eeuwige roem.

 

De eerstvolgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 14 wordt gespeeld op dinsdag 03 februari 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK