Oranjebar Lions doen zichzelf opnieuw tekort tijdens Nederlandse Divisie Kampioenschappen

Oranjebar speelster Anneke Kuijten is er opnieuw in geslaagd om zich in de Nederlandse Selectie te spelen. Davy van der Zande kwam net te kort tijdens de Play-offs en Wouter Vaes strand in kwartfinale.

 

Afgelopen zondag werden de divisiekampioenschappen voor de eerste en eredivisie gespeeld. 47 teams kwamen naar Nijkerk om te strijden voor de Nederlandse titels. De kampioen van de Eredivisie van de Peelland Dart Bond, Oranjebar Lions waren er weer bij. Het werd een spannende en bovenal sportieve dag!

Eredivisie
Acht poules van drie in de eredivisie waarbij alleen de poulewinnaars doorgingen naar de kwartfinale. The Green Devils (DOGD) wonnen in een spannende wedstrijd van X-treme Sport 4 (TDV) en de Mook’s Bulldogs (DID) wonnen van de Koetshuis Rebels (RDB). De Oranjebar Lions (PDB) bereikten de halve finale door The Hurricanes van de RDO te verslaan en in de laatste kwartfinale won Vrijbuiter 1 (DVS) van de Ramses Sjaffies (DBBR). De halve finales verschilden behoorlijk qua tijsduur. Green Devils was in no time klaar met De Mook’s Bulldogs (4-0). In de andere halve finale kwamen de Oranjebar Lions terug van een 3-1 achterstand, maar de beslissende teamgame werd alsnog een prooi voor Vrijbuiter 1. Evenals afgelopen jaar dus eindigde de divisie kampioenschappen met een halve finaleplaats voor de Oranjebar Lions.

 

De finale leek op een eenvoudige zege van de Vrijbuiter uit te lopen nadat de eerste drie singles duidelijk voor de Apeldoorners waren. The Green Devils deden via Salmon Renyaan nog iets terug en ook in de koppels gaven de Groningers zich niet gewonnen. Beide koppels liepen uit op een beslissende leg en uiteindelijk was het Ahmad Ahmaddy die de beslissende en bevrijdende dubbel voor Vrijbuiter wist te gooien. Het team van ‘playing-coach’ Tokan Ata bestond dit seizoen uit: Quin Wester, Ahmad Ahmaddy, Rene Morren, Edwin van de Veen, Jermaine Wattimena, Bas Nuessink, Tjerry Jansen en Jurgen Bronkhorst.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK