Alleen Anneke Kuijten weet kans op plaats in NL-team te verzilveren

Oranjebar speelster Anneke Kuijten is er opnieuw in geslaagd om zich in de Nederlandse Selectie te spelen. Davy van der Zande kwam net te kort tijdens de Play-offs en Wouter Vaes strand in kwartfinale.

 

Gisteren werd in sporthal Corlaer bepaald welke spelers de Nederlandse selecties van de heren, dames en jeugd compleet maakten. In de ochtend stonden de individuele play-offs van de SuperLeague en de LaCo op het programma. In de middag werd het grote kwalificatietoernooi gespeeld.

Bij de senioren plaatste Kelly Streef (RDB), vorig jaar ook selectielid, zich via de LaCo voor de selectie. In een echte nagelbijter versloeg ze Femke Herms (FDB) die ook genoeg kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. Martijn Kleermaker en Toon Greebe (DBMN) wisten zich voor de selectie te plaatsen via de Super League playoffs. Martijn won in de beslissende wedstrijd van Jimmy Hendriks met 5-3 en Toon versloeg Davy van der Zande met 5-0.

Later in de middag werd het kwalificatietoernooi gespeeld, waarvoor de lidorganisaties spelers konden afvaardigen. Uiteindelijk wisten Sharon Prins (DSWN) en Anneke Kuijten (PDB) de damesselectie te halen. Anneke had drie overwinningen nodig om beslag te leggen op de door haar felbegeerd plaats in de Nederlandse selectie. In dee eerste partij was zij met 4-1 te sterk voor Chantal Zwaan waarna Anneke in de tweede partij weer last kreeg van een terugval in haar spel wat haar bijna ieder toernooi overkomt en haar dikwijls een goed resultaat kost. Nu wist de Eindhovense zich op tijd te herpakken en kon daardoor alsnog een benauwde 3-4 overwinning op Kimberley Corper uit het vuur slepen. In de derde wedstrijd was Louise Bunk de tegenstander die een ouderwets sterke Anneke Kuijten tegenover haar trof. Kansloos werd een van de outsiders voor de kwalificatie door Anneke geëlimineerd en met een 5-1 overwinning stelde de PDB vertegenwoordigster haar selectieplaats veilig.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK