Oranjebar De Zaak Ranking '14-'15 speeldag 13; Roger Janssen wint Belgische Finale

Speeldag dertien van Oranjebar De Zaak Ranking; Roger Janssen zegt zegereeks voort met winst in Belgische finale tegen Mike de Decker.

 

De dertiende en voorlopig laatste speeldag van de Oranjebar De Zaak Ranking in Mariahout ging deze keer met 22 deelnemers van start waarbij maar liefst negen deelnemers uit België. Ook voormalig dagwinnaars Roger Janssen, Patrick Sterckx en Braulio Roncero waren aanwezig voor de punten en €200,= dagprijs.

 

De sensatie van de dertiende speeldag was de 18-jarige Belg Mike de Decker die in de groepsfase Braulio Roncero nog voor moest laten gaan maar zich toch wist te plaatsen voor de winnaarsronde. Hierin wist hij vervolgens, na een bye, Braulio Roncero wel te verslaan net als Roel Donkers voordat hij in de finale zijn meerdere moest erkennen in Roger Janssen. Winnaar Roger Janssen voegt zich dankzij deze dagzege bij een illuster rijtje bestaand uit Braulio Roncero, Benito van de Pas en Toon Greebe die alleen twee dagzeges hebben behaald in de Oranjebar De Zaak Ranking.

 

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de winnaarsronde;

Kwart-Finale (BO7)
Mike de Decker (B) 4 1 Patrick Sterckx (B)
Roel Donkers 4 3 Martin Kersbeeck (B)
Roger Janssen (B) 4 1 Bjorn Brans
Braulio Roncero 4 1 Oswin Streden
Halve-Finale (BO9)
Mike de Decker (B) 5 4 Roel Donkers
Roger Janssen (B) 5 0 Braulio Roncero
Finale (BO11)
Roger Janssen (B) (92,63) 6 3 Mike de Decker (B) (81,99)

Ook in de verliezersronde ging de zege naar een Belgische speler. Het was opnieuw Guido van Hoof die in de verliezersronde het sterkste was, Hij wist in de finale Ardy Slegers te verslaan.

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de verliezersronde;

Halve-Finale (BO5)
Guido van Hoof (B) 3 0 Javanico Jansen
Ardy Slegers 3 0 Glenn Desmedt (B)
Finale (BO7)
Guido van Hoof (B) 4 2 Ardy Slegers

Op 05 april 2015 zal de 14e ranking worden gespeeld en dit betreft een BONUS-toernooi waar dubbele punten kunnen worden verdiend. Plaats van handeling zal dan café De Zaak in Geldrop zijn. Zaal open om 11:00 uur, inschrijven tot 12:30, aanvang 13:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK