Open Oranjebar 2013; Titels voor Jelle Klaasen en Sharon Roosen

4e Open Oranjebar; Sharon Roosen neemt beide titels bij dames over van Anneke Kuijten, Jelle Klaasen wint hoofdtoernooi en Oranjebar koppel Nico Thissen/Dennis Klamer winnen heren koppels.

 

De 4e Oranjebar Open was afgelopen weekend het meest aansprekende alternatief voor de darters die niet naar Polen waren afgereisd. Op zaterdag werden zowel het heren koppel, dames koppel en dames single toernooi afgewerkt. Hoewel de opkomst minder was dan afgelopen jaar waren er toch ruim voldoende deelnemers aanwezig om onder de toernooileiding van SterkDarts de toernooien tot een succes te maken.

Dit jaar mocht Sharon Roosen zich de meest succesvolle speler van het weekend noemen. Eerst wist zij samen met Danielle Ypelaar het dames koppel toernooi op haar naam te schrijven en later op de avond bleek zij ook de sterkste in het single toernooi.

Het heren koppel toernooi werd gewonnen door een van de Oranjebar koppels. Het waren Nico Thissen en Dennis Klamer die deze avond de sterkste waren en de titel voor zich opeisten.

 

Op zondag volgde het hoofdtoernooi oftewel de heren singles. Vanwege een deelnemersveld van 42 spelers werd er gestart met een poulesysteem gevolgd door een knock-out toernooi met een winnaar en een verliezers ronde.  In de verliezersronde kon Richard van Zijtveld de enveloppe voor de 1e plaats ophalen nadat hij in de finale met 4-0 gehakt had gemaakt van Wilco van de Biggelaar.

Finale (BO7)
Richard van Zijtveld  4  –  0 Wilco van de Biggelaar
Halve-Finale (BO5)
Richard van Zijtveld  3  –  1 Sjef Weber
Rob van Lieshout  0  –  3 Wilco van de Biggelaar

De winnaarsronde werd uiteindelijk gewonnen door Jelle Klaasen, die hiervoor wel eerst had moeten afrekenen met Dirk van Duijvenbode, Bobby Biemans en de Belg Patrick Bulen voordat hij in de finale collega PDC-speler Moreno Michel tegenkwam en deze met een nipte 6-5 zege van het podium af stuurde waarna hij tot de vierde winnaar in evenzoveel edities van de Oranjebar Open gehuldigd kon worden.

 

Finale (BO11)
Mareno Michels (9)  5  –  6 Jelle Klaasen
Halve-Finale (BO9)
Mareno Michels (9)  5  –  2 Wilco Vermeulen (2)
Jelle Klaasen  5  –  4 Dirk van Duijvenbode (6)

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK