Michel van der Horst met NL Team Runner Up tijdens Six Nations Cup

Titel Six Nation Cup op een haar na gemist door het NL Team. Michel van der Horst kan terugkijken op mooi toernooi.

 

De Winmau Six Nations Cup 2015 is gespeeld, Engeland (heren) en Wales (dames) zijn de grote kampioenen. Toch was het ook voor Nederland een geslaagd toernooi met een prachtige herenfinale waarin onze Nederlandse heren de laatste en beslissende leg naar Engeland zagen gaan. De dames verloren de halve finale, eveneens van het zeer sterke Engeland.

De dag begon vandaag voor de heren Wesley Harms, Danny Noppert, Richard Veenstra, Rick Hofstra en Michel van der Horst met de wedstrijd tegen het team van Wales, met onder andere de veteraan Martin Phillips in hun gelederen. Hier waren het juist de kleine details waarin Nederland het verschil maakte. Een 2-4 achterstand werd omgebogen in een 8-4 voorsprong en dankzij een aantal hoge finishes werd met goed spel de finale gehaald.

In de finale trof het Nederlandse vijftal onder leiding van coach Hans Senders net als vorig jaar Engeland. De finale werd een absolute kraker waarin zowel Nederland als Engeland diverse keren op voorsprong wist te komen. Toch waren het de Nederlanders die tegen het einde van de wedstrijd brutaal afstand nam. Een wedstrijdpijl werd gemist door Michel van der Horst en oranje zag de Engelsen even later 12-12 gelijk maken. De laatste en beslissende leg ging vervolgens tussen Richard Veenstra en Mark McGeeney. Laatstgenoemde won de bull en wist beurt na beurt de triples te vinden. Bij de Nederlander was dit niet het geval en via tops maakte Engeland de comeback compleet. De Engelse heren samen met de dames uit Wales Nations Cup kampioen 2015.

Volgend jaar zal de Six Nations Cup plaatsvinden in Ierland.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK