Roel Donkers en Anneke Kuijten gaan PDB vertegenwoordigen tijdens NL-team kwalificatie

Dartspelers van de Peelland Dart bond hebben nagenoeg geen interesse om uit te komen voor Nederlands Team. Anneke Kuijten en Roel Donkers profiteren van dramatisch slechte opkomst bij eerste kwalificatiedag. 

 

Het Brabantse darten zit in de lift gezien het feit dat veel dartspelers in de huidige top een Brabantse achtergrond hebben. Ook zijn een flink aantal bedrijven niet te beroerd om deze spelers en speelsters serieus te sponsoren. Ook de jeugdopleiding is groeiende en doet de Peelland Dart Bond, meestal in samenwerking met de Oranjebar, alle mogelijke moeite om haar leden de kans te geven om mee te doen bij grote dartevenementen zoals de Champions League of Darts en kwalificatietoernooi voor het Nederlands Team.

Het lijkt echter of dat de PDB leden al deze steun en promotie weinig of niets interesseert. Tijdens de kwalificatie toernooien voor een deelnamebewijs voor de CLoD blijft de opkomst teleurstellend laag en afgelopen weekend werd een absoluut dieptepunt bereikt tijdens de eerste kwalificatieavond voor een deelnamebewijs aan de NL-Team kwalificatiedag namens de PDB. Slechts een handvol deelnemers was aanwezig in de Oranjebar om te strijden voor een kans op een plek in het Nederlands team.

Twee gemotiveerde spelers profiteerden van de situatie. Bij de heren was het Roel Donkers die zich wist te kwalificeren, dit ten koste van Toon Greebe die in de finale met 6-4 werd verslagen door de man uit Lieshout. Bij de dames ging het deelnamebewijs naar Anneke Kuijten die als enige dame aanwezig was en zich kranig wist te weren tussen de aanwezige heren. In mei zal er nogmaals een kwalificatieavond worden gespeeld waar dan het tweede en laatste deelnamebewijs namens de PDB te verdienen zal zijn voor de beste heer en beste dame van de avond.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK