Michel van de Horst plaatst zich tijdens kwalificatiedag voor NL-selectie

Oranjebar speler Michel van der Horst heeft zich weten te plaatsen voor het Nederlands team tijdens de kwalificatiedag. Roel Donkers en Anneke Kuijten overleven eerste ronde niet.

 

Vandaag onder tropische temperaturen werd het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie gehouden in de  ‘Schulenburch’ te Kamerik. Uiteindelijk zouden twee heren en twee dames zich plaatsen voor oranje.

 

Voor de verandering verliep het evenement op het gewenste tijdschema en het was Roel Donkers die namens de drie deelnemende Oranjebar spelers de spits afbeet. De meegereisde supporters zagen Roel tegen een snelle 3-0 achterstand aanlopen waarna de man uit Mariahout zijn eerste leg wist te pakken en de achterstand terugbracht tot 3-1. Vervolgens wist Roel ook de 3-2 op het bord te brengen zodat de spanning terug was. Echter niet voor lang want zijn tegenstander profiteerde van door Roel gemiste dubbels waardoor het 4-2 werd. Vervolgens moest Roel toezien dat zijn tegenstander er ook 5-2 van wist te maken en daarmee de wedstrijd won. Helaas dus een vroegtijdige aftocht in de wetenschap dat er wel kansen waren geweest.

 

Ook Anneke Kuijten kon geen potten breken in haar eerste wedstrijd. Hoewel vooraf het gevoel goed was en tijdens het ingooien alles naar wens verliep ging het voor de zoveelste keer dit seizoen mis tijdens de wedstrijd. De voormalige NL-selectiespeler en deelnemer aan zowel de Winmau, Lakeside World Professional Championship en World Trophy blokkeerde volledig en speelde een kansloze wedstrijd tegen zichzelf. Haar tegenstander wist wel raad met de situatie en maakte dankbaar gebruik van de onverwachte kans die zij kreeg. Anneke wist nog wel twee legs te winnen maar ging uiteindelijk met 2-4 onderuit.

 

Voor Michel van der Horst verliep het allemaal wat eenvoudiger nu hij zich bevrijd weet van een aantal emotionele zaken die hem lange tijd parten hebben gespeeld. Dit was ook goed terug te zien in zijn spel en in de wetenschap dat succes op deze dag een grotendeels slecht seizoen kon goedmaken was de focus tijdens zijn wedstrijden optimaal. De beloning (en bevrijding) kwam na de 6-1 winst  op Danny Bos waarmee Michel zijn plaats in de Nederlandse selectie veilig stelde.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK