Kwalificatiedag Nederlandse selectie met drie Oranjebar spelers in deelnemersveld

Aanstaande zaterdag 2 juli zal in Sporthal Corlaer in Nijkerk de Nederlandse selectie compleet gemaakt worden met maar liefst acht nieuwe selectiespelers.

 

De dag is in tweeën gesplitst met in de ochtend de individuele play-offs van de landelijke competities en in de middag het bekende kwalificatietoernooi waarbij de 25 verschillende lidorganisaties spelers kunnen afvaardigen.

 

Individuele play-offs landelijke competities
Voor het eerst organiseert de NDB indviduele play-offs vanuit de Super League en LaCo. Er zijn geen Oranjebar spelers die deelnemen aan de LaCo competitie dus in dit onderdeel vinden wij geen vertegenwoordigers. In de Super League heeft de Oranjebar twee teams actief waardoor de spelers van deze teams kans maakten om te worden uitgenodigd.

 

SuperLeague playoffs
De acht beste heren uit het singleklassement hebben een uitnodiging ontvangen. De poules zien er als volgt uit:

Poule A
Vincent van der Meer (Kleine Eik)
Davy van der Zande (Oranje Bar)
Peter Marissen (Rietplas)
Jimmy Hendriks (Schot)

Poule B
Toon Greebe (Goudenregenbar Sterkdarts 2)
Jelle Wachtmeester (Rietplas)
Martijn Kleermaker (Bosgenoegen)
Danny Bosch (Red Alert Bet Kolen)

De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de Nederlandse selectie.

Kwalificatietoernooi Nederlandse selectie
In de middag zal het kwalificatietoernooi op het programma staan waarin nog eens vier spelers zich voor de Nederlandse selectie zullen plaatsen. Voor dit toernooi zijn de eerst volgende acht heren van de NDB ranking uitgenodigd die zich net niet via de ranking hebben geplaatst voor de selectie. Bij de dames geldt dit voor de eerstvolgende vier dames. Daarnaast hebben de lidorganisaties de mogelijkheid gekregen om twee dames en twee heren af te vaardigen. Namens de Peelland Dart Bond zijn hiervoor drie spelers van de Oranjebar geselecteerd, te weten Davy van der Zande, Wouter Vaes en Anneke Kuijten, Zij zullen samen met Jeanine Warmerdam een gooi dan naar een plaats in de NL-team selectie.

Er zal volkomen blind worden geloot op de dag zelf. Uiteindelijk plaatsen twee heren en twee dames zich voor de Nederlandse selectie.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK