Oranjebar Super Ranking #19; Davy van der Zande wint in aanloop naar NL-team kwalificatie

Oranjebar Super Ranking 19 speeldag 4; Davy van der Zande grijpt dagzege ten koste van Wouter Vaes. Gino Vos moet genoegen nemen met winnen van verliezersronde.

 

Na een weekje rust in verband met de kermisactiviteiten in Mariahout was het deze dinsdag weer darts wat de klok sloeg op het Oranjeplein. De vierde speeldag van de Oranjebar Super Ranking kon op 19 deelnemers rekenen die de strijd aangingen voor de punten die uiteindelijk recht moeten geven op deelname aan de finaledag.

 

De groepsfase liet wat verassingen zien waaronder de uitschakeling van Gino Vos die verassend met 0-4 verloor van Gian van Veen. Wie zich wel plaatsten voor de kwartfinale waren naast Gian, Jurgen Schats, Mark Kruis, Nico Thissen, Wouter Vaes, Daan Groen, Peter van den Broek en Davy van der Zande.

 

In de kwartfinales kon er vervolgens afscheid worden genomen van Mark,  Nico, Daan en Peter waarna de halve finales Davy vs Jurgen en Wouter vs Gian op het programma stonden terwijl in de tussentijd ook in de verliezersronde de halve finales op het punt van beginnen stonden.

 

Gino Vos was hierin met 3-0 te sterk voor Kai Hachmang en Mike Bijkens wist met 2-3 te winnen van Ruud Tuijtelaars waarna Gino via een 4-1 zege de troostprijs meenam. In het hoofdtoernooi ging de halve finale tussen de Runner Up van het Oostenrijk Open, Wouter Vaes, en de jeugdspeler Gian van Veen eindigde in een klinkende 4-0 overwinning voor Wouter die Davy van der Zande als tegenstander in de finale wist nadat de man uit Schijndel zijn tegenstander Jurgen Schats met 4-2 van de oche had gestuurd.

 

Een mooie finale op papier dus tussen twee spelers in vorm. Davy en Wouter maakten er ook een mooie wedstrijd van en het was Davy die de beslissing wist te forceren in de achtste leg waarna hij dankzij deze break de eindstand op 5-3 in zijn voordeel bepaalde. Een mooie opsteker voor hem met het oog op aanstaand weekend wanneer hij zich persoonlijk in de Nederlandse selectie kan spelen en met zijn team voor het landelijk kampioenschap aantreed.

 

Davy van der Zande was deze avond sowieso lekker op dreef met 10 maximale scores gevolgd door Gino Vos die er 8 wist te produceren. De hoogste finish was met 170 voor Niels Jansen en de Mysterie box bleef weer ongeopend want de benodigde 147 finish werd niet gegooid.

 

Uitslag kwalificatie dag 4; 1. Davy van der Zande 2. Wouter Vaes 3. Jirgen Schats en Gian van Veen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 19 wordt gespeeld op dinsdag 05 juli 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK