9 Oranjebar spelers reizen dit weekend af naar de PDC Q-School 2022

De PDC Qualifying School vindt dit jaar plaats van 9 tot 11 januari (eerste fase) en 12 tot 15 januari (finale fase). Aankomend weekend zullen er in Niedernhausen maar liefst 9 Oranjebar spelers meedoen.

 

Jaarlijks is januari een spannende tijd voor darters die de droom hebben om professional te worden. Via Q-School kunnen zij namelijk hun droom verwezenlijken door één van de 39 beschikbare PDC Tour Cards te bemachtigen. Daarnaast is het toernooi bestemd voor darters die het voorgaande jaar buiten de top-64 van de Order of Merit zijn geëindigd. Zij moeten namelijk afreizen naar Q-School om hun Tourkaart te verdedigen. Dit geldt niet voor darters die in 2021 hun Tourcard hebben verdiend, deze is namelijk nog een jaar geldig.

 

Tijdens PDC Qualifying School wordt er vier dagen lang gestreden om Tourkaarten. In het toernooi in de UK krijgen de finalisten per dag direct een Tourcard, terwijl je bij het EU-toernooi dagwinnaar moet worden. Op deze manier worden er twaalf kaarten vergeven. De overige 19 Tourcards worden uitgedeeld op basis van je positie op een ranglijst. Voor iedere volledige ronde die je wint op een dag van Q-School verdien je 1 punt. Eventuele bye’s zijn hierbij uitgesloten. Dit betekent dat je dus ook een Tourkaart kunt verdienen zonder dagwinnaar te worden.

 

Het behalen van een PDC Tourcard is van groot belang voor darters die als professional door het leven willen gaan. De Tourkaart geeft namelijk twee jaar lang het recht om deel te nemen aan PDC-evenementen. Denk hierbij aan alle vloertoernooien, beter bekend als de Players Championship events. Ook ben je met een Tourcard verzekerd van deelname aan het UK Open en stroom je in bij kwalificatietoernooien voor televisietoernooien, zoals de Grand Slam of Darts en het PDC World Darts Championship

 

Jaarlijks maken niet alleen onbekende maar ook bekende darters deel uit van het deelnemersveld van Q-School. Oranjebar spelers die dit weekend zeker zullen meestrijden voor een van de Tourkaarten zijn; Willem Mandigers, Wouter Vaes, Gian van Veen, Barry Zander, Peter van den Broek, Davy van der Zande, Tony Martinez, Patrick Bulen en Remo Mandiau.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK