Q-school dag 1: Ongewenste resultaten voor Oranjebar spelers in jacht op PDC-tourkaart

Vanaf zondag 9 tot en met zaterdag 15 januari beginnen 650 spelers aan de strijd om 32 PDC-tourkaarten. In de Marshall Arena te Milton Keynes zal de UK Q-School gehouden worden, terwijl in het Duitse Niedernhausen het H+ Hotel de locatie is voor de European Q-School.

 

Ook dit jaar is er weer een eerste fase en een finalefase. In de finalefase zullen 32 spelers instromen op de UK Q-School, in Duitsland zijn dit er 19. Dit zijn de spelers die aan het eind van 2021 hun PDC-tourkaart verloren en de top 8 van de 2021 UK en European Challenge en Development Tour Order of Merits.

 

In totaal zullen 128 spelers per Q-School hun opwachting maken in de Finalefase. Dit houdt in dat tijdens de eerste drie dagen 96 spelers op de UK Q-School daar hun plekje kunnen verdienen, terwijl er op de European Q-School nog 109 plekken te vergeven zijn. Iedere dag zullen acht spelers van de Eerste Fase de stap maken naar de Finalefase. In Milton Keynes zijn dit dus de kwartfinalisten per dag, in Niedernhausen zijn dit de halve finalisten, aangezien de European Q-School vanwege coronamaatregelen is verdeeld in een groep A en een groep B.

 

In de finalefase, die van 12 tot en met 15 januari gehouden wordt, zullen de dagwinnaars direct een PDC-tourkaart winnen. De resterende 24 PDC-tourkaarten zullen via de UK en European Q-School Final Stage Order of Merit op een pro-rata basis van het totaal aantal deelnemers per Q-School verdeeld worden.

 

In groep A van de European Q-School wisten Mario Vandenbogaerde, Damian Mol, de Zwitser Stefan Bellmont en de Zweed Andreas Harrysson direct een ticket voor de Finalefase, die woensdag begint, te pakken. Wesley Plaisier, de Duitsers Ricardo Pietreczko en Daniel Klose en de Fransman Thibault Tricole wisten zich via groep B van de European Q-School eveneens van een plek in de Finalefase te verzekeren. Hier ontbreken jammer genoeg de Oranjebar spelers die hun jacht op een plaats in de finaledagen moeten vervolgen.

 

De Oranjebar resultaten van dag 1 staan hieronder vermeld;

laatste 16 Patrick Bulen
Wouter Vaes
laatste 32 Tony Martinez
laatste 64 Gian van Veen
Mandiau Remo
Willem Mandigers
Davy van der Zande
laatste 128 Barry Zander
Peter van den Broek

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK