Zuiderduin Masters 2014; een 5e en 3e plaats voor Oranjebar spelers

Zuiderduin Masters 2014 levert 3e plaats op voor Geert de Vos, Michel van der Horst eindigt als 5e.

 

De Zuiderduin Masters 2014 zijn weer achter de rug. Afgelopen weekend werd dit dartspektakel, het enige dart evenement in Nederland dat op televisie wordt uitgezonden, afgewerkt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Twee Oranjebar spelers, Michel van der Horst en Geert de Vos, waren aanwezig als deelnemer zodat er voldoende reden was voor Peter van den Broek om deze mannen te gaan aanmoedigen.

 

Op de eerste speelavond kwam alleen Michel van der Horst in actie en die wist direct voor een sensatie te zorgen door een sterke comeback te maken tegen Scott Waites waarmee de Nederlander de partij na een 1-4 achterstand alsnog winnend afsloot..

 

Michel van der Horst (NED) – Scott Waites (ENG) 5-4
Van Der Horst gooit een 177 om zich weg te zetten op een dubbel maar Waites slaat toe en forceert een break. Ook de tweede leg gaat naar de Engelsman. Vervolgens gaan er twee leg over en weer en in de vijfde leg mist Van der Horst kansen en Scott Waites maakt er 4-1 van. Het zag er op dat moment dus somber uit voor de Nederlander maar hij komt ijzersterk terug. Hij gooit een 107-finish en een 125-finish om de achterstand te verkleinen tot 3-4. Met een 137-score zet hij zich in de achtste leg op 24 weg en deze gooit hij uit waardoor de part weer volledig in balans is. In de beslissende laatste leg mag Waites beginnen na het bullen maar toch slaat Van der Horst toe met een ultieme comeback. Hij gooit 92 uit via triple 20 en dubbel 16 en zet de zaal daarmee volledig op zijn kop.

 

Tijdens de zaterdag middagsessie moest Geert de Vos als geplaatste speler zijn eerste partij van de groepsfase spelen. In de laatste partij van de middag moest hij het opnemen tegen Jeffrey de Graaf die hij volledig wist te overklassen.

 

Geert De Vos (BEL) (6)  –  Jeffrey de Graaf (NED) 5-1
De Belg gaat hard uit de startblokken en evenals gisterenavond kwam Jeffrey de Graaf ook deze keer niet in zijn spel. De Vos loopt uit naar een 2-0 voorsprong. De derde leg gaat naar Jeffrey de Graaf maar dit zou de enige leg van vandaag zijn voor de Nederlander. Geert de Vos wint namelijk 4 legs op rij en daarmee de partij in een eindstand van 5-1.

 

In de zaterdagavondsessie stond traditiegetrouw de beslissende fase van de Zuiderduin Masters in de poules op het programma. In totaal 6 Engelsen, 4 Nederlanders, 1 Belg en 1 Russische wisten zich te plaatsen voor de knock-out fase van zondag. Ook Michel van der Horst en Geert de Vos wisten, door beiden hun partij te winnen, tot de finaledag door te dringen.

 

Scott Mitchell (ENG) (4)  –  Michel van der Horst (NED) 3-5 (Van der Horst geplaatst voor kwartfinale)
Voor Scott Mitchell was er geen eer meer te halen maar zou ScottyDog winnen van Michel van der Horst dan zou Scott Waites zich plaatsen voor de kwartfinale. Bij winst voor Van der Horst zou de Nederlander zich als beste uit de poule plaatsen voor de laatste 8. De Nederlander start goed met een 2-0 voorsprong maar Mitchell komt terug tot 1-2 en mist vervolgens een 135-finish. Van der Horst maakt er 3-1 van maar de Engelsman komt nog helemaal terug tot 3-3. Van der Horst weet zich echter tijdig te herpakken en met 5-3 wint hij de partij en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinale van morgen.

 

Geert De Vos (BEL) (6)  –  Remco van Eijden (NED) 5-3 (Geert de Vos geplaatst voor kwartfinale)
De Vos pakt de eerste leg met een 113-finish en de tweede leg gaat ook naar onze zuiderbuur in 13 darts. Met een 56-finish via dubbel 16 en dubbel 12 maakt Van Eijden er 1-2 van waarna hij de partij ook weer gelijk trekt tot 2-2. De Vos neemt in het vervolg weer de overhand en loopt uit naar 4-2 waarna Van Eijden nog een leg pakt. Het zou de laatste zijn want met 5-3 wint de Belg de partij en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinale.

 

Op de afsluitende zondag moesten de deelnemers bij de heren vol aan de bak met het spelen van kwartfinales, halve finales en natuurlijk de finale. De halve finale werd het eindstation voor Michel van der Horst en voor Geert de Vos eindigde het avontuur in de halve finale. Een geweldig resultaat voor beide spelers die met trots terug kunnen kijken op de door hen geleverde prestatie tijdens de laatste editie van de Zuiderduin Master dat volgend jaar terug zal keren op de agenda als Finder Dart Masters.

 

Kwartfinale heren (best of 5 sets):
Jamie Hughes (ENG) – Michel van der Horst (NED) 3-0 in sets (3-0, 3-2, 3-2)
De eerste kwartfinale van de dag gaat tussen Jamie Hughes en Michel van der Horst. De Engelsman begint overtuigend en trekt de eerste set met 3-0 naar zich toe. In de tweede set weet Van der Horst tweemaal de dubbel te vinden maar toch gaat ook deze set naar Jamie Hughes. In de derde set moet Van der Horst uitschakeling voorkomen. Jamie Hughes mist nipt een 158-finish en de heren lopen naar een 2-2 tussenstand. Beiden krijgen kansen om de set te pakken en via dubbel 5 is het Jamie Hughes die erin slaagt en daarmee de partij wint en de halve finale bereikt.

 

Rick Hofstra (NED)Geert de Vos (BEL) 0-3 in sets (0-3, 2-3, 2-3)
Hofstra is de laatste overgebleven Nederlander in het herentoernooi. Voor een plek in de halve finale dient hij de Belg Geert de Vos te verslaan maar het is De Vos die het sterkst uit de startblokken komt. De Belg wint de eerste set met 3-0 waarbij hij een 101-finish gooit en nog een keer een 101-finish mist. In de tweede set komt Rick Hofstra wel in zijn spel en hij komt met 2-0 voor. De Vos komt echter terug en met een 164-finish maakt hij er 2-2 van waarna hij alsnog de set binnenhaalt. In de derde set lijkt Hofstra de klap toch te kunnen verwerken want hij mist dan wel een 116-finish maar hij komt toch op een 2-1 voorsprong. De Belg lijkt echter een handelsmerk te hebben gevonden want met wederom een 164-finish maakt hij het weer 2-2. Ook nu trekt hij de beslissende leg weer naar zich toe en daarmee plaatst de Belg zich voor de halve finale.

 

Halve finale heren (best of 5 sets):
Geert de Vos (BEL)
–  Gary Robson 3-2 in sets (3-0, 1-3, 2-3, 3-0, 1-3)
De Vos zal proberen de eer hoog te houden voor de lage landen tegen Gary Robson. Het toegestroomde publiek kent veel support voor De Vos wat resulteert in een 3-0 winst van de eerste set voor de Belg. In de tweede set laat Robbo echter van zich horen. Hij gooit een 158-finish en wint met 3-1 de tweede set. De derde set ontpopt zich in een spannende set. Robson mist bij een stand van 2-2 een 122-finish op de bulls-eye waarna Geert de Vos 80 mist op de dubbel 20. Robson pakt de set uiteindelijk waarna Geert de Vos de vierde set opeist met een 160-finish. Alles komt dus weer aan op de beslissende vijfde set. Hierin is Gary Robson met 3-1 te sterk voor De Vos waardoor Robson zich plaatst voor de finale waarin Jamie Hughes zijn tegenstander zal zijn.

.

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK