Wouter Vaes sluit voorbereiding Winmau af met winnen van laatste OSR kwalificatiedag

Wouter Vaes wint laatste kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking #20. Lijst met finalisten sterk beinvloed door afwezigheid van aantal spelers door Winmau en PDB-beker verplichtingen.

 

De twaalfde en laatste speeldag van de 20e Oranjebar Super Ranking en tevens laatste kans op kwalificatie voor de finaledag kende een deelnemersveld van negentien spelers. Een flink aantal ‘kanonnen’ waren aanwezig om nog een laatste training mee te pakken met het oog op de komende weken waarin een aantal belangrijke dartevenementen worden gespeeld.

 

De groepsfase leverde Gino Vos, Levy Frauenfelder, Bjorn Brans, Wouter Vaes, Kevin Verbakel, Davy van der Zande, Yoeri Duijster en Daan Groen een plaats in de kwartfinale op. Yoeri, Wouter, Davy en Gino bleven hierin overeind waarna Wouter in de halve finale te sterk was voor Gino (4-3) en Yoeri met exact dezelfde cijfers Davy van de oche stuurde om zich zo voor de zoveelste OSR dag finale te plaatsen.

 

Intussen was het deelnemersveld van de verliezersronde ook uitgedund tot vier spelers. Thomas Tijs kon het vervolgens niet bolwerken tegen Oswin Streden en ging met 1-3 onderuit. Rick Veugelers trof Kaj Hachmang en hield zicht op de troostprijs door de wedstrijd met 3-1 te winnen. De finale tussen Oswin en Rick eindigde in een 2-4 overwinning voor Rick die hiermee beslag legde op de troostprijs.

 

De wedstrijd om de dagzege tussen Wouter en Yoeri beloofde vuurwerk met aan de ene kant de man die zich voor alle drie de televisie toernooien van de komende maand heeft weten te plaatsen en aan de andere kant zijn tegenstander die deze avond heer en meester was m.b.t. hoge finishes en maximum scores. Toch werd de wedstrijd vroegtijdig met 5-2 beslist door Wouter die klaar lijkt te zijn voor de Winmau World Master komende week. Yoeri was weliswaar een klein beetje ontgoocheld maar kon zichzelf weinig verwijten met 9×180 en een waslijst aan hoge finishes (100-102-106-107-117-120-147). Helaas voor hem was de Mysterie Box finish van 132 er niet bij zodat de inhoud hiervan blijft staan.

 

Aanstaande dinsdag 29 november zal de finaledag worden gespeeld. Helaas ontbreken dan Wouter Vaes en Gino Vos die op dat moment deelnemen aan de Winmau World Masters in Frimley Green. Ook Mark Giepmans, Bjorn Brans en Niels Jansen moetenverstek laten gaan, zij hebben verplichtingen in de PDB beker competitie. Hierdoor zijn onderstaande spelers en reserves die minimaal vier keer hebben deelgenomen gekwalificeerd voor de finaledag;

 

Yoeri Duijster Gerard Dijkstra
Davy van der Zande Mike Brands
Rick Veugelers Roy Oetelaar
Oswin Streden Randy Oosterbruggen
Levi Frauenfelder Lincy Gloudemans
Kevin Verbakel Gian van Veen
Peter van den Broek Ruud Tuijtelaar
Hermie van Orsouw Patrick Opbroek
reserves
Joey Greijn
Kai Hachmang
Erik van Engeland

 

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Wouter Vaes 2. Yoeri Duijster Gino Vos 3. en Davy van der Zande.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Aanstaande dinsdag 29 november 2016 wordt de finaledag van de Oranjebar Super Ranking 20 gespeeld. Tevens is er een extra toernooi voor de niet gekwalificeerde aanwezigen. Aanvang van beide toernooien is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK