Willy van de Wiel opnieuw de beste van allemaal in Top Players Competition

Willy van de Wiel prolongeert titel Top Players Competition in finale tegen Benito van de Pas.

Tijdens het Darts 4 All toernooi van gisteren werd er weer gestreden op het scherpst van de snede. De eer om een toernooi te winnen in de dart tempel Oranjebar blijkt bij steeds meer spelers het beste in zichzelf naar boven te halen en omdat de brooddarters op dit toernooi worden geweerd komen er steeds meer goede spelers die uitkomen in de lagere klasse het toernooi bezoeken.

 

Afgelopen vrijdagavond werden de bezoekers van het Oranjebar “Einde Dartseizoen Feest” getrakteerd op de halve finales en finale van de Top Players Competition 2012. De spelers die zich dit jaar geplaatst hadden waren Braulio Roncero, Benito van de Pas, Michel van de Horst en titelhouder van TPC 2011 Willy van de Wiel.

 

Onder het toeziend oog van de vele feestvierders werd de eerste halve finale gespeeld tussen Benito van de Pas en Braulio Roncero. De strijd tussen het jonge talent en de oude klasse werd deze keer met 3-0 in sets beslist in het voordeel van Benito die in deze wedstrijd 1x een 180 score produceerde tegen 4x 180 van Braulio.

 

De tweede halve finale ging tussen titelverdediger Willy van de Wiel en toekomstig Oranjebar speler Michel van de Horst die zich zichtbaar thuis voelt in Mariahout. De wedstrijd kende, ondanks een geflatteerde 3-0 sets overwinning van Willy, een hoog niveau waar Willy zowel 2x een 180 score als een 148 en 118 finish gooide. Michel kon daar slechts 1x 180 en een finish van 120 tegenover zetten.

 

Na een rustpauze kon de finale tussen Willy van de Wiel en Benito van de Pas via een bo7 sets/bo 7 legs format worden gespeeld. Door vele 180 scores van beide spelers (Benito 8x en Willy 5x) hielden de mannen elkaar goed in evenwicht mede getuige 4 sets die tot het gaatje gespeeld moesten worden waardoor de 7e leg steeds de beslissing bracht. Willy van de Wiel was degene die aan het langste eind trok en daarmee met 4-1 in sets de overwinning greep. Ook gooide hij in deze wedstrijd met een 150 finish nog even de hoogste uitgooi van de avond alhoewel dit alleen nog maar telde voor de statistieken.

 

Einduitslagen Top Players Competition 2012;

Winnaar                 Willy van de Wiel

Runner Up             Benito van de Pas

3e/4e plaats            Michel van de Horst & Braulio Roncero

5e/8e plaats            Remon Hurrebrink, Dennis Klamer, Jordy Terburg & Tokan Ata

9e/16e plaats          Willem Mandigers, Deniz Armut, Danny Schellekens, Hermie van Orsouw, Abdil Loubane, Ed van de Aa, Nico Thissen & Dennis Klamer

Meeste 180’s          Willy van de Wiel (59x 180)

Hoogste Finish       Benito van de Pas (170)

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK