Uitslagen SLN speelronde 5; OB1 deelt punten, OB2 verliest en OB3 wint

5e speelronde van de Super League Nederland; het missen van dubbels zorgt voor puntverlies OB1, OB2 gaat thuis onderuit en OB3 in winning mood.

 

Afgelopen zaterdag was de vijfde speelweek van de Super League Nederland. De hoofdklasse speelde zijn vierde wedstrijd en de overgangsklassers waren aan hun vijfde wedstrijd toe.

 

Hoofdklasse
De transfer van  Jimmy Hendriks vanuit Oranjebar 3 naar Oranjebar 1 is niet voldoende geweest om de mannen van Peer de eerste winst van het seizoen te bezorgen. In de uitwedstrijd tegen koploper Havenzicht moest regerend landskampioen Oranjebar 1 genoegen nemen met een gelijkspel. Aanvankelijk leek het erop dat het tij gekeerd was en dat de volle buit mee zou gaan naar Mariahout echter de dubbels konden niet worden gevonden in de koppels en dit zorgde ervoor dat de 2-3 tussenstand door Havenzicht werd omgebogen in 5-4 voorsprong voor de heren uit Ridderkerk. Gelukkig was Benito weer ouderwets op dreef en werd de solo binnen gehaald waarmee een 5-5 gelijkspel in de boeken kon worden geschreven. In Lienderholthuis wist Kjelvik, met drie Lakeside deelnemers, met 6-4 te winnen van The Switch DSWN Den Haag waardoor Kjelvik op slechts één punt achter de koploper Havenzicht staat. L&L Nederhemert 1 dat al jaren bij de titelfavorieten hoort maar telkens achter de Oranjebar eindigde zit ook in de hoek waar de klappen vallen. In de thuiswedstrijd werd met 4-6 verloren van Café de Schot. De Vrijbuiter Cashino 1 wist ten koste van Café de Oale Jan hun eerste overwinning te boeken.

Overgangsklasse B
Oranjebar 2 heeft de goede serie wedstrijden geen vervolg kunnen geven. De afwezigheid van Dennis Klamer en Theo Bekkers kon niet worden opgevangen waardoor een 3-7 nederlaag werd geleden tegen Red Alert Bet Kolen. De topper tussen DAS Dongen en koploper Sterkdarts Nederhemert 2 eindigde in 5-5. Net als inde vorige speelronde moest een 4-1 achterstand worden goedgemaakt en werd het punt gered door Joppe Bakens in de solo. Bojangles wist met 6-4 te winnen van HCM Dart Team Venlo en is koploper Sterkdarts Nederhemert 2  op één genaderd.In Tilburg was Real Magic met 7-3 te sterk voor de Zwaantjes en tenslotte was Fanatics een maatje te groot voor Koetshuis Reek. Met maar liefst 9-1 werd door de mannen uit Nederweert gewonnen.

Overgangsklasse C
Oranjebar 3 bewees opnieuw over een sterke teamgeest te beschikken. Ondanks dat Jimmy Hendriks de transfer naar Oranjebar 1 maakte en het ontbreken van Ron Meulenkamp deden de spelers precies wat hun captain van ze verwachtte en werd er gewonnen. Met 8-2 was Oranjebar 3 te sterk voor de Walrus uit Dordrecht. Michel van der Horst wist een mooie 167-finish te gooien en lijkt klaar voor zijn debuut op de Zuiderduin Masters komend weekend. Mede koploper Sportcafé de Mookies wonnen de uitwedstrijd tegen de Pepersteeg uit Roelofarendsveen met 7-3 en blijven een gevaarlijke concurrent. DC Ambiance haakte zoals verwacht bij de top van de ranglijst aan door Sonny’s Darts met 8-2 terug te wijzen. Café de Schot 2 wist de eerste punten van dit seizoen te pakken tegen Nelly’s Café. Tenslotte won ’t Pleintje met 7-3 van United. ’t Pleintje nestelt zich door dit resultaat in de middenmoot en het nog immer puntloze United zal alle zeilen moeten bijzetten wil het niet op een onmogelijke achterstand raken.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK