Top Player Competitie 2015 Ranking; Willem Mandigers pakt titel 2015

Finaledag TOP Player Competition kent alleen maar winnaars; De titel 2015 gaat naar Willem Mandigers die de finale tegen Yoeri Duijster met 8-7 wist te winnen.

 

Afgelopen donderdag werden een aantal super spannende en hoogstaande wedstrijden afgewerkt tijdens de finaledag van de TOP Player Competition waarbij nagenoeg alle deelnemers uit de vorige speelronden aanwezig waren als toeschouwer.

 

Met acht overgebleven spelers die zich via vier speelrondes hadden weten te kwalificeren voor de finaledag werd begonnen in de kwartfinale waarin Willem Mandigers en Yoeri Duijster (beide met 6-1 winst) lieten zien dat zij grote plannen hadden deze avond. Ook Patrick Morelissen (6-2 winst) en Roeld Donkers (6-5 winst) wisten door te dringen tot de halve finale.

 

De halve finale wedstrijden liepen verbazingwekkend genoeg synchroon in de verdeling van de gespeelde legs tijdens het best of 13 format dat werd gespeeld en eindigde beide met een 7-4 overwinning voor de latere finalisten. Voor de verliezers restte de strijd om de derde plaats.

 

In de hierna volgende strijd om de 3e en 4e plaats was Patrick Morelissen niet in staat voldoende tegenstand te bieden aan een ontketende Roel Donkers die vernietigend uithaalde door met 1-7 te winnen en de 3e plaats te grijpen.

 

De finale tussen Willem Mandigers en Yoeri Duijster werd er een om in te lijsten. Een best of 15 legs die het volledige aantal legs zou duren met twee spelers die elk een discipline uit het spelletje demonstreerde. Willem Mandigers gooide maximum scores of dat het om het gooien van een grote single ging en Yoeri Duijster produceerde met de regelmaat van de klok hoge finishes. Intussen werd leg na leg over en weer eerlijk verdeeld door beide spelers tot de tussenstand 7-7 was bereikt. In de allerlaatste beslissende leg van de TOP Player Competition 2015 was Willem Mandigers uiteindelijk de sterkste of gelukkigste, net hoe je het wenst te noemen, waarmee hij de titel en de hoofdprijs van in totaal €500,= opeiste.

 

Na de wedstrijd volgde in feestelijke stemming de prijsuitreiking waarbij iedere speler zijn tijdens het toernooi verdiende prijzengeld kreeg uitgekeerd. Ook de prijs voor de hoogste finish van 170 die moest worden gedeeld door Ed van de Aa en Barry Zander werd uitgereikt evenals de prijs voor de speler met de meeste maximum scores die ook naar de winnaar van de TPC 2015, Willem Mandigers , ging waarna het eindfeest nog even doorging. De TOP Player Competition was ook dit jaar weer een groot succes en verdient hopelijk een vervolg in 2016.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK