Patrick Morelissen beste van Oranjebar spelers in Denemarken

De spelers van de Oranjebar die deelnamen aan de Denmark Open en Denmark Masters kunnen niet imponeren. Beste resultaat was voor Patrick Morelissen met twee 5e plaatsen.

 

Afgelopen weekend stonden zeven Oranjebar spelers aan de oche tijdens het Denmark Open en de Denmark Masters die in Esjberg Denemarken werden gespeeld.  Door de herwaardering van de toernooien en het aangepaste puntensysteem zijn deze toernooien zeer belangrijk geworden voor alle spelers die zich willen kwalificeren voor de Lakeside World Professional Championship 2016 en dat was te merken aan de aanwezigheid van een sterk internationale deelnemersveld.

 

Hierdoor waren beide evenementen een verplichting voor de Oranjebar spelers die zich de kwalificatie voor de Lakeside, al of niet voor de eerste keer, tot doel hebben gesteld. Geert de Vos doet op dit moment met een 5e plaats nog goed mee maar voor Michel van der Horst (24e), Willem Mandigers(21e), Patrick Morelissen (75e) en Anneke Kuijten (17e) is er nog veel werk aan de winkel om zich te kunnen verzekeren van deelname aan het belangrijkste BDO toernooi van het jaar. Voor Roel Donkers is het een leerjaar en is ervaring opdoen het doel en Peter van den Broek is nog steeds op zoek naar een internationaal dagsucces.

 

Op zaterdag werd het Denemarken Open gespeeld waar het in eerste instantie er op leek dat het een bijzonder mooie dag zou worden voor de Oranjebar deelnemers. Na afscheid te hebben genomen van Peter en Anneke die beide sneuvelden op een 33e plaats zaten er nog vijf spelers in de strijd om de punten. Willem en Roel kwamen net te kort in hun wedstrijden maar pakte toch een paar punten mee. Vervolgens viel Michel met een 9e plaats maar stonden er wel twee Oranjebar spelers in de kwartfinale. Helaas eindigde voor deze twee hier het avontuur maar konden zowel Patrick als Geert terugzien op een goed resultaat.

 

Tijdens de Denmark Masters op zondag was er geen succes voor Roel Donkers weggelegd; in de tweede ronde was zijn tegenstander de sterkste. Peter van den Broek en Geert de Vos moesten deze dag genoegen nemen met een 33e plaats waardoor er dit keer vier Oranjebar spelers overbleven om punten te halen. Willem Mandigers eindigde net als de dag ervoor op een 17e plaats evenals Anneke Kuijten die het dus iets beter deed dan de dag ervoor maar opnieuw geen potten kon breken. Zowel Michel van der Horst en opnieuw Patrick Morelissen wisten echter wel de kwartfinale te bereiken. Jammer genoeg was dit tevens het eindstation voor beide spelers waarbij Patrick degene was die dit weekend de beste zaken deed.

 

De komende acht weken staan er in zeven weekenden meerdere internationale toernooien gepland zodat bovengenoemde reizigers geen tijd krijgen om te rusten en er flink getraind zal moeten worden omdat er simpelweg goede prestaties moeten worden geleverd als zij uitzicht willen houden op kwalificatie voor de Lakeside World Professional Championship 2016. In de periode juli t/m september zijn er namelijk niet zoveel mogelijkheden meer over om opgelopen achterstanden in te lopen voordat op 01 oktober de definitieve deelnemerslijst op basis van de BDO Invitatielijst wordt samengesteld.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK