OSR 9 speeldag 11; Nico Thissen "whitewashed" Davy van der Zande in finale

Speeldag 11 Oranjebar Super Ranking 9; Winst via “whitewash” op Davy van der Zande voor Nico Thissen op voorlaatste kwalificatie dag.

 

De voorlaatste kwalificatie avond van de Oranjebar Super Ranking #9 moest voor een aantal spelers duidelijkheid brengen of zij de kans op deelname aan de finaledag in eigen hand zouden weten te houden.

 

Met 14 deelnemers werd aan de groepfase begonnen en de acht kwartfinalisten die deze keer overbleven waren; Davy van der Zande, Oswin Streden, Fred Burger, Nico Thissen, Roland Stokmans, Peter van den Broek, Hermie van Orsouw en Ardy Slegers.

 

De avond kende een totaal aantal van 16 maximum scores en de hoogste finish was voor Nico Thissen met 144 waarmee hij Roland Stokmans finish van 110 die lang bovenaan stond ruim overtrof. Dit om maar aan te geven dat hoge finishes en 180 scores niet meer alleen zijn voorbehouden aan de zogenaamde topspelers maar dat ook de “subtoppers” zich van hun beste kant laten zien.

 

In de kwartfinales bleven Davy van der Zande en Nico Thissen zoals verwacht overeind en zij kregen in de halve finale gezelschap van outsiders Roland Stokmans en Ardy Slegers. Helaas konden Roland en Ardy niet voor de verassing zorgen waar veel mensen op hoopte. Nico was met 4-1 te sterk voor de man uit Eindhoven en Davy gaf de man uit Helmond met 4-0 een draai om de oren.

 

Een finale tussen twee spelers die zowel in de competitie als in de Super League Nederland voor de Oranjebar uitkomen kent altijd een speciaal sfeertje vanwege de rivaliteit tussen de verschillende teams. Het was Nico Thissen die hieruit de meeste energie putte en geen spaan heel liet van Davy van der Zande die met een 5-0 verlies het podium af ging. Voor Nico kon de avond niet meer stuk met deze gedenkwaardige “whitewash” overwinning in een finale van de Oranjebar Super Ranking.

 

Uitslag van speeldag 11: 1. Nico Thissen 2. Davy van der Zande 3. Roland Stokmans en Ardy Slegers.

 

Voor de volledige tussenstand klik hier.

 

De laatste Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 07 januari 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK