Oranjebar Super Ranking XII; Zege deze keer naar Mark Brouwer, Patrick Morelissen Runner Up

Oranjebar Super Ranking XII; Mark Brouwer voorkomt tweede zege op rij van Patrick Morelissen.

 

Verbazingwekkend was het aantal en het niveau te noemen van de deelnemers aan de tweede speelavond van de Oranjebar Super Ranking XII. Hieronder maar liefst 15 SLN spelers waren in de overtuiging dat dit toernooi de beste voorbereiding was op de Open Antwerpen dat komend weekend gespeeld wordt. Samen met nog eens 10 serieuze liefhebbers van het spelletje beloofde dit dus een mooi dartspektakel op een doordeweekse avond in Mariahout.

 

In de groepsfase werd begonnen 6 poules waardoor niet alleen de beste twee van iedere groep zich kon plaatsen voor de volgende ronde, maar ook de vier beste nummers drie door zouden gaan. Vervolgens zouden 8 van deze 16 zich plaatsen voor de kwartfinales. Met zoveel dartgeweld in het deelnemersveld kon het niet anders zijn dan dat er enkele “groepen des doods” werden geloot en er verrassende uitslagen zouden zijn.

 

De deelnemers die voor de kwartfinales overbleven waren Roel Donkers, Bobby Biemans, Mark Brouwer, Patrick Morelissen, Dennis Klamer, Davy van der Zande, Michel van der Horst en Arno Louwers. De wedstrijden tussen deze toppers boden stuk voor stuk spektakel en het regende maximale scores. De toeschouwers werden deze avond getrakteerd op een gigantisch aantal van 37 180-scores waarvan Davy van der Zande er 6 produceerde en zagen acht 100+ finishes voorbij komen waarbij de 161 van Patrick Sterks de hoogste was gevolgd door 146 van Djuni Ruiter.

 

In de halve finales mochten Arno, Mark, Michel en Patrick tegen elkaar aantreden. Dat het deze avond dicht bij elkaar zat bleek zowel in de partij tussen Patrick Morelissen en Arno Louwers als die tussen Mark Brouwer en Michel van der Horst die beiden in 4-2 eindigde en waarin een break dus volstond. Het waren Patrick en Mark die dit wisten te realiseren en zichzelf hiermee een plaats in de finale bezorgden.

 

De finale tussen ’t Gooi (Patrick uit Blaricum) en de Kempen (Mark uit Eindhoven) moest deus de beslissing brengen op deze tweede speelavond van de Oranjebar Super Ranking XII. Verrassend genoeg werd de finale geen nek-aan-nek race tussen de finalisten. Mark Brouwers toonde zich oppermachtig en Patrick had hierop geen verweer. Met duidelijke cijfers ging de overwinning naar Mark die uiteindelijk met 5-1 te sterk bleek voor Patrick.

 

Uitslag van speeldag 2: 1. Mark Brouwer 2. Patrick Morelissen 3. Michel van der Horst en Arno Louwers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 19 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK