Oranjebar Super Ranking XII; Patrick Morelissen in 4e finale opnieuw naar winst

Oranjebar Super Ranking XII; Patrick Morelissenpakt in vierde opeenvolgende finales de winst, Wouter Vaes Runner Up.

 

Opnieuw 20 dartspelers melden zich dinsdagavond in Mariahout voor deelname aan de Oranjebar Super Ranking XII. De helft hiervan betrof spelers uit de top van Nederland aangevuld met een aantal regionale toppers en een paar liefhebbers van de dartsport.

 

In de groepsfase werden onverwachts vijf spelers per groep ingedeeld en was Patrick Sterks voor de zoveelste keer het slachtoffer in een “groep des doods”. Het betekende dat slechts de eerste twee spelers zich zouden plaatsen voor de kwartfinales zodat er vanzelfsprekend een aantal sterkere darters zouden afvallen. Degene die zich wisten te plaatsen waren Braulio Roncero, Brian Bartels, Roel Donker, Nico Thissen, Patrick Morelissen, Mark Brouwers, Wouter Vaes en Oswin Streden. Williswaar niet de hoogste maar wel de mooiste finish van de avond werd in de groepsfase gegooid; het was Peter van den Broek die ‘dubbel tops’ via dubbel 1, dubbel 7 en dubbel 12 wist uit te gooien.

 

In de kwartfinale werd wel de hoogste finish gegooid, Het was Mark Brouwers die met 155 hiervoor verantwoordelijk was en deze avond ook nog vijf maximale scores wist te produceren. Het was echter niet genoeg om de halve finale te bereiken. Dit was wel weggelegd voor Roel, Patrick, Braulio en Wouter zodat deze heren onderling konden gaan uitmaken wie de finale zouden spelen.

 

In de halve finales was Patrick Morelissen met 4-3 te sterk voor Braulio Roncero en wist Wouter Vaes met dezelfde cijfers van Roel Donkers te winnen. Wouter was deze dinsdag in goede doen getuige het feit dat hij goed was voor zeven van de in totaal 31 180-scores dus Patrick kon zijn borst nat maken om te voorkomen dat hij niet voor de derde maal op rij een finale zou verliezen.

 

In de finale echter was het Patrick Morelissen die de toon aangaf en uiteindelijk met 5-2 te sterk was voor Wouter Vaes. Patrick, hij won ook de eerste speeldag, had dus eindelijk zijn tweede zege in de Oranjebar Super Ranking XII in 4 achtereenvolgende finales. Dankzij dit resultaat verstevigde Patrick opnieuw zijn leidende positie in de ranking en is nog steeds in de race om het puntenrecord van Benito van de Pas te verbreken.

 

Uitslag van speeldag 4: 1. Patrick Morelissen 2. Wouter Vaes 3. Braulio Roncero en Roel Donkers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 02 september 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK