Oranjebar Super Ranking XII; Ook Roel Donkers zet Patrick Morelissen voet dwars

Oranjebar Super Ranking XII; Roel Donkers wint in zinderende finale van Patrick Morelissen.

 

Dat het dartseizoen voor de deur staat is duidelijk te merken aan het aantal deelnemers dat zich wil meten met topdarters om zo op tijd in vorm te komen. Wederom waren er dinsdag weer dartspelers aanwezig uit verschillende delen van het land die de Oranjebar Super Ranking als ideale trainingsavond zien en waar zij als het meezit zich kunnen plaatsen voor de finaledag waar de geldprijzen verdeeld worden.

 

Dat er een flink aantal topspelers aanwezig waren vertaalde zich weer in een gigantisch aantal maximum scores en hoge finishes. In totaal werd er 33x 180 gegooid waarvan Michel van der Horst, Roel Donkers, Patrick Sterks en Patrick Morelissen er allen 5 voor hun rekening namen. Ook  konden er 22 100+ finishes worden genoteerd waarvan de 136 van Patrick Morelissen de hoogste was.

 

De acht spelers die na de groepsfase voor de kwartfinales overbleven waren Anneke Kuijten, Arno Louwers, Roel Donkers, Roger Jansen, Davy van der Zande, Mark Brouwers, Patrick Morelissen en Michel van der Horst. Michel was deze avond een gelukkig mens dankzij de uitnodiging die hij ontving om voor de derde maal op rij deel te nemen aan de Zuiderduin Masters en stond lekker ontspannen te gooien waardoor hij zich ook makkelijk wist te plaatsen voor de halve finale.

 

In de halve finale kreeg Michel gezelschap van Patrick, Roel en Roger. Roel Donkers moest het opnemen tegen Roger en had er duidelijk zin in. Met een snelle 1-4 overwinning wist Roel een finaleplaats te bemachtigen ten koste van de arme Roger die kansloos ten onder ging.  De tweede halve finale werd dus een treffen tussen Michel en Patrick. In deze partij ging het “van dik hout zaagt men planken” waarbij de mannen elkaar niets gunde. Uiteindelijk trok Patrick met 4-3 aan het langste eind en mocht voor de derde week op rij in de finale aantreden.

 

De finale werd voor Patrick een vervolg van de halve finale met alleen een andere tegenstander en ….. een andere uitslag. Tot 4-4 ging alles crescendo voor beide spelers en was het Patrick die de meeste aandacht opeiste door achtereenvolgens een 115, een 136 en een 100 finish te gooien maar in de negende en beslissende leg moest hij dan toch buigen voor de jonge Roel die met deze wedstrijd een voorproefje kreeg van wat hem in de Super League staat te wachten. Roel Donkers wist als eerste de dubbel te raken waardoor hij de wedstrijd met 5-4 naar zich toetrok.

 

Uitslag van speeldag 3: 1. Roel Donkers 2. Patrick Morelissen 3. Michel van der Horst en Arno Louwers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 26 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK