Oranjebar Super Ranking X; Hermie van Orsouw wint finale van Anneke Kuijten

Oranjebar Super Ranking X; laatste kwalificatiedag gewonnen door Hermie van Orsouw, Anneke Kuijten Runner Up.

 

Kwalificatieavond 12 was voor een aantal spelers de allerlaatste kans om zichzelf een startbewijs voor de finaledag te bezorgen. Dennis Gijsberts, Nico Thissen en Anneke Kuijten waren verplicht deel te nemen vanwege het vooraf gestelde minimaal aantal deelnames en vervolgens nog proberen voldoende punten te halen om zich bij de beste 16 te voegen.

 

Na de groepsfase bleven Fred Burger, Gerard de Jong, Hermie van Orsouw, Nico Thissen, Mark Brouwers, Dennis Gijsberts, Anneke Kuijten en Oswin Streden over om de kwartfinales te spelen. In de wedstrijden van de kwartfinales werd er op het scherpst van de snede gespeeld en kon zelfs een 145 finish van Fred Burger niet voorkomen dat hij werd uitgeschakeld.

 

In de halve finales met Nico, Mark, Hermie en Anneke ging het niveau opnieuw omhoog en werd de spanning bijna ondragelijk. Eerst was het “Terminator” Hermie van Orsouw die Mark Brouwers met 4-0 vernietigde en daarmee zijn leidende positie in het tussenklassement veiligstelde. Vervolgens ging het dak eraf in de wedstrijd tussen Anneke Kuijten en Nico Thissen. Beide spelers kenden geen beurt zonder triples en slechts omdat Anneke deze keer haar dubbels wel direct wist te benutten trok de Brabantse Leeuwin de overwinning naar zich toe. Ondanks dat Nico zeer sterk scoorde (hij gooide 7 van de in totaal 17 maximum scores deze avond) moest de man uit Venray een 3-4 nederlaag slikken.

 

De finale tussen Hermie en Anneke moest de beslissing brengen over de winnaar van de laatste kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking X. Hermie ging in de finale onverdroten voort met hetgeen dat hij de hele avond al had laten zien. Goede scores en mooie finishes waaronder een 161 finish, de hoogste van de avond. Anneke bood wel tegenstand maar kon het niveau van de halve finale niet bereiken zodat de man uit Oss met een 1-5 overwinning aantoonde dat hij de terechte nummer 1 positie van de tussenstand bezet.

Uitslag van speeldag 12: 1. Hermie van Orsouw 2. Anneke Kuijten 3. Nico Thissen en Mark Brouwers.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Inmiddels zijn de 16 voor de finaledag gekwalificeerde spelers bekend;

Hermie van Orsouw Dennis Gijsberts

 2Fred Burger Thijs van Stiphout
 3Oswin Streden Erwin Jansen
 4Ardy Slegers Anneke Kuijten
 Davy van der Zande Nico Thissen
 6Gerard de Jong Roland Stokmans
 7Johny Vos Gabrielle Kweens
 Peter van den Broek Wouter Vaes

Zij zullen door de organisatie worden uitgenodigd voor deelname aan de finale op 22 april waar direct na het toernooi het prijzengeld uitgekeerd zal worden.

 

De eerste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 29 april 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK