Oranjebar Super Ranking Ranking 11; Arno Louwers wint ook laatste kwalificatie dag

Oranjebar Super Ranking 11; Laatste kwalificatiedag gewonnen door Arno Louwers, Roel Donkers Runner Up.

 

In de elfde editie van de Oranjebar Super Ranking werd gisteren de laatste kwalificatie avond gespeeld zodat de lijst van de voor de finale geplaatste spelers kan worden opgemaakt. Zoals bekend bestaat die lijst uit de 16 hoogst geplaatste deelnemers op de ranking die minimaal vier keer hebben deelgenomen.

 

De laatste kwalificatie mogelijkheid werd bezocht door 15 spelers waaronder Roel Donkers en Bobby Biemans die voor de eerste keer in deze reeks deelnamen. Beide wisten zich via de groepsfase te plaatsen voor de kwartfinales, evenals Hermie van Orsouw, Fred Burger, Michel van de Horst, Jurgen Schats, Arno Louwers en Oswin Streden.

 

Vervolgens bleven Michel, Roel, Arno en Bobby aan de goede kant van de score tijdens de kwartfinales en konden de twee halve finales beginnen. Eerst was het Arno Louwers die met 4-1 te sterk was voor Bobby Biemans en zich plaatste voor de finale. Roel Donkers trof in zijn wedstrijd Michel van der Horst en kon na een 4-2 zege worden aangewezen als de tweede finalist.

 

In de finale bleken beide heren aan elkaar gewaagd en had Arno, die reeds eerder 170 finishte, een 130 finish nodig om op 2-2 te komen. Ook in de volgende legs hielden Roel en Arno elkaar in evenwicht maar was Arno tenslotte degeen die de beslissende break plaatste. Met 5-3 greep hij de dagzege en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats op de tussenstand die naast kwalificatie voor de finaledag ook recht geeft op een geldprijs. Roel Donkers kon tevreden zijn met zijn Runner Up plaats in de wetenschap dat hij deze avond 127 en 109 wist uit te gooien en met 5 maximum scores een derde van de totaal gegooide 180’s voor zijn rekening nam.

 

Volgende week zal de finale van de OSR 11 worden gespeeld waarvoor de hierna te noemen spelers zijn uitgenodigd;

Arno Louwers Johnny Vos
Hermie van Orsouw Dennis Gijsberts
Oswin Streden Roland Stokmans
Michel van der Horst Wouter Vaes
Gerard de Jong Davy van den Broek
Fred Burger Bert Timmer
Peter van den Broek Ruud Kuijten
Braulio Roncero Djunni Ruiter

Reserve is Paul Wellens

Anneke Kuijten en Mark Brouwers waren wel gekwalificeerd maar kunnen vanwege hun vakantie niet deelnemen waardoor lager genoteerde spelers zijn opgeschoven.

 

Uitslag van speeldag 12: 1. Arno Louwers 2. Roel Donkers 3. Michel van der Horst en Bobby Biemans.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK