Oranjebar Super Ranking #33; 9e kwalificatiedag kent opnieuw andere winnaar in Kevin Lens

Kevin Lens boekt onverwacht dagzege op 9e kwalificatiedag van OSR 33 na zwaar bevochten winst op Yoeri Duijster. Troostfinale levert winst op voor Bram van Leuken. Inhoud Mysterie Box (€250,=) gaat naar Yoeri Duijster na 114 finish.

 

Drieëntwintig darters maakten afgelopen dinsdag de negende speeldag tot een mooi dartfeest met uiteindelijk weer een nieuwe winnaar van de dagzege en, na vele weken wachten, het openen van de Mysterie Box.

 

Er werd deze week begonnen met vijf groepen wat betekende dat er tien spelers zich zouden plaatsen voor de knock-out fase waarin dan twee spelers moesten afvallen voordat aan de kwartfinales kon worden begonnen. De overgebleven spelers waren Gian van Veen, Patrick van Osch, Yoeri Duijster, Marvin Massuger, Davy van der Zande, Roland Stokmans, John Maesen, Kevin Lens, Oswin Streden en Timo van den Elshout. Roland en Oswin waren de pechvogels die afvielen voordat de belangrijkste fase van de avond zou beginnen.

 

Nadat Kevin, Davy, Gian en Yoeri zich vervolgens van hun tegenstander hadden ontdaan konden de halve finales aanvangen. Hierin moest Gian het opnemen tegen Yoeri; het duel eindigde in 1-4 in het voordeel van Yoeri. Daarna was het de beurt aan Davy en Kevin, een wedstrijd die eindigde in een 2-4 overwinning voor Kevin zodat er een finale zou komen tussen de ervaren Yoeri en de debuterende Kevin.

 

Intussen werd er gelijkertijd door de overige spelers gestreden om de troostprijs. Ook hier blven er uiteindelijk vier mannen over voor de halve finales. Casper van Bakel maakte hierin met 1-3 korte metten met Ruud Thijsen waarna Bram van Leuken Dennis van Steen met 3-2 te slim af was. De daarop volgende troostfinale eindigde in een 0-4 whitewash overwinning van Bram op Casper waarna de finale van het hoofdtoernooi kon beginnen.

 

In de finale stonden zoals eerder vermeld de ervaren Yoeri Duijster (meervoudig winnaar van de dagzege) en debuterend OSR-finalist Kevin Lens tegenover elkaar. Beide heren hadden er zin in en met name Kevin wenste zich niet zomaar bij een nederlaag neer te leggen. Sterker nog, hij bleef prima meedoen in de wedstrijd en wist er tot verbazing van vriend en vijand zelf een beslissende negende leg uit te slepen waarin hij zich de beste toonde en daarmee zijn eerste dagzege in de Oranjebar Super Ranking veilig stelde. Runner Up Yoeri vond het allemaal best, hij voelde zich de echte winnaar van de avond dankzij de door hem gegooide 114 finish waarmee hij €250,= verdiende zijnde de inhoud van de Mysterie Box.

 

Uitslag OSR#33 kwalificatie dag 9; 1. Kevin Lens 2. Yoeri Duijster 3. Davy van der Zande en Gian van Veen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 10 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 01 september 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK