Oranjebar Super Ranking #32; Jelle Klaasen te sterk voor Jermaine Wattimena in finale

Kwalificatiedag 10 van 32e OSR leidt opnieuw tot finale tussen PDC spelers waarin Jelle Klaasen wederom te sterk is voor Jermaine Wattimena. Winst in troostfinale gaat naar Oswin Streden.

 

De eerste van de laatste drie kwalificatiedagen van de 32e Oranjebar Super Ranking werd afgelopen dinsdag gespeeld en dus was het tijd voor een aantal deelnemers om in actie te komen om ervoor te zorgen dat zij in ieder geval aan het aantal minimale deelnames van vier kunnen voldoen. Daarnaast moeten er natuurlijk ook nog voldoende punten worden verzameld om bij de laatste 16 van de tussenlijst te komen om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag.

 

Na de schifting in de groepsfase bleven de winnaars van de diverse groepen over voor de kwartfinales. Na de kwartfinales moesten Wouter Vaes, Tarik, Axel Goverde en Ruud van de Kruis het veld ruimen en bleven Davy van der Zande, Jelle Klaasen, Danny Schellekens en Jermaine Wattimena over voor de dagzege. Na de halve finales tussen respectievelijk Jelle en Danny (4-0) en Jermaine en Davy (4-2) bleven er dus twee PDC spelers over voor de dagzege. In afwachting van de finale konden er intussen naar de ontknoping in de verliezersronde worden gekeken.

 

Hier waren het uiteindelijk Oswin Streden (via o.a. 1-3 winst in halve finale op Erik van Engeland) en Ahmet (via o.a. 0-3 overwinning op Jos Rovers in de halve finale) die in de finale tegenover elkaar stonden. Oswin bleek deze avond een maatje te groot voor Ahmet en greep met een overduidelijke 4-1 overwinning de enige echte Oranjebar troostprijs.

 

In de finale van het hoofdtoernooi was Jelle Klaasen evenals afgelopen zomer (30 juli ’19) in het treffen tussen beide kemphanen niet te stoppen.  Vanaf de eerste leg nam Jelle het initiatief en liet hij zijn tegenstander Jermaine geen enkele ruimte om serieus in de wedstrijd te komen hoewel die er alles aan deed om in de race om de dagzege te blijven. Het resultaat was een 5-3 overwinning voor Jelle die dankzij deze dagzege oprukt naar de zestiende plaats van de tussenstand. Mits Jelle de laatste twee kwalificatiedagen meedoet heeft hij hierdoor een plaats op de finaledag weer in eigen hand.

 

Uitslag kwalificatie dag 10; 1. Jelle Klaasen 2. Jermaine Wattimena 3. Davy van der Zande en Danny Schellekens.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De eerst volgende kwalificatie dag voor de 32e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 11 februari 2020. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK