Oranjebar Super Ranking #32; Geen kruid gewassen tegen winnende Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena goed voor dagzege, meeste hoge finishes en meeste maximum scores tijdens de negende kwalificatiedag van de 32e Oranjebar Super Ranking. Danny Schellekens Runner Up, Winst in troostfinale naar Axel Goverde en Heidi Schijvens beste dame.

 

Kwalificatiedag negen van de 32e editie van de Oranjebar Super Ranking begon met 23 deelnemers die op jacht gingen naar punten met het oog op kwalificatie voor de finaledag. Een aantal vaste spelers hadden afgezien van deelname in de (onterechte) veronderstelling dat hun plaats al zeker zou zijn. Met nog slechts drie kwalificatiedagen te gaan zijn de kaarten echter nog zeker niet geschud.

 

Na de groepsfase waren het Bram School, Danny Schellekens, Stan Leenders, Peter van den Broek, Heidi Schijvens, Jos Rovers, Jermaine Wattimena en Ruud van de Kruis die overbleven voor de wedstrijden in de kwartfinales. Hiervan bleven Peter, Jermaine, Ruud en Danny over voor de halve finales waarin Jermaine te sterk was voor Ruud en Danny de winst pakte tegen Peter; beide wedstrijden eindigde in een 4-0 overwinning voor de latere finalisten van het hoofdtoernooi.

 

Intussen werd het toernooi om de troostprijs met de overige deelnemers gespeeld. Hierin wisten Timo Jansen, Marco Binnenkamp, Axel Goverde en Youri Dirks de halve finale te bereiken waarin Axel een finaleplaats wist te bemachtigen via een 3-0 overwinning op Marco en Timo hetzelfde deed met een 3-1 zege op Youri. In de aansluitend gespeelde finale boekte Axel vervolgens een solide 4-2 overwinning op Timo waarmee hij dus de troostprijs veilig stelde.

 

Hierna was het dan tijd voor de finale die ging tussen Jermaine en een speler waarvan we een tijdje wat minder gehoord hebben, Danny Schellekens. Jermaine had nog een beste kluif aan Danny die liet zien het darten nog niet verleerd te zijn. In eerste instantie werden de legs dan ook evenredig verdeeld tot het moment dat Jermaine net op tijd een beslissende break wist te plaatsen waardoor hij opnieuw een dagzege in deze kwalificatiereeks boekte. Dat Jermaine vandaag de beste was bevestigde hij onder meer door de meeste hoge finishes te gooien (170-167-114-104) evenals de meeste maximum scores (7×180). De Mysterie Box bleef echter dicht, de benodigde 140 werd door niemand uitgegooid.

 

Uitslag kwalificatie dag 09; 1. Jermaine Wattimena 2. Danny Schellekens 3. Peter van den Broek en Ruud van de Kruis.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Aanstaande dinsdag 04 februari 2020 wordt de tiende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #32 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK