Oranjebar Super Ranking #31; Jermaine Wattimena grijpt derde dagzege via winst op Erik van Manen, ditmaal ten koste van Oswin Streden

Jermaine Wattimena wint met 5-4 thriller tegen Erik van Manen en grijpt dagzege. Troostfinale levert winst op voor Marvin Massuger. Regen van maximum scores en hoge finishes maar Mysterie Box blijft op slot.

 

De teller voor het aantal deelnemers van de zesde kwalificatiedag van de 31e Oranjebar Super Ranking liep deze week op tot maar liefst 28 spelers. Het werd weer een avond vol met dartspektakel, spannende wedstijden, twee geweldige finales, veel hoge finishes (maar geen 125 voor de Mysterie Box te openen) en een ongekend hoog aantal van 33 maximum scores waar deze keer de top drie er als volgt uit zag; Davy van der Zande 8×180, Jermaine Wattimena 7×180 en Yoeri Duijster 6×180.

 

Er werd deze avond gestart met zes groepen zodat er na de groepsfase vier tussenwedstrijden moesten worden gespeeld om te bepalen welke acht spelers er definitief naar de kwartfinales zouden gaan. Voor Yoeri Dirks, Jeffrey Brands, Dolf Reker en Joey Verhagen werd deze tussenronde helaas het eindstation. Vervolgens konden de overgebleven kwartfinalisten Tharsissia Werinussa, Yoeri Duijster, Peter Degen, Jermaine Wattimena, Levi Frauenfelder, Oswin Streden, Erik van Manen en Davy van der Zande aan de bak voor een plaats in de halve finale. Het waren Peter, Erik, Jermaine en Davy die doorgingen en kans bleven houden op de dagzege.
In de halve finales van het hoofdtoernooi was Jermaine met 4-1 te sterk voor Peter die toch op een mooie derde plaats eindigde evenals Davy die zijn halve finale nipt met 3-4 verloor van Erik.

 

Bijna gelijktijdig werden ook de halve finales van de verliezersronde gespeeld. Hieruit bleven Marvin Massuger (2-3 winst tegen Hermie van Orsouw) en Jeroen van Peeren (3-1 winst op Kestutis Bulota) over voor de troostfinale waarin Marvin vervolgens met 4-3 net te sterk was voor Jeroen die deze avond nog wel verantwoordelijk was voor de hoogste finish (160).

 

De mooiste partij van de avond zou, zoals dat ook hoort, de finale om de dagzege worden. Het werd een partij die tot de allerlaatste dart spannend bleef waarbij Jermaine en Erik elkaar tot het uiterste dwongen en elkaar weinig toegaven. De winst ging uiteindelijk naar Jermaine Wattimena die na de volledige negen legs de beslissende 5-4 op het scorebord wist te zetten. Voor Erik restte de Runner Up positie in de wetenschap dat hij met de beste mee kan.

 

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 06; 1. Jermaine Wattimena 2. Erik van Manen 3. Davy van der Zande en Peter Degen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatiedag 07 van de Oranjebar Super Ranking #31 wordt gespeeld op dinsdag 01 oktober 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK