Oranjebar Super Ranking #22; Levi Frauenfelder eerste jeugdspeler die dagwinst grijpt

Levi Frauenfelder grijpt dagzege in OSR 22 ten koste van Mark Giepmans. Winst in verliezersronde gaat naar Antoine Kanters. Mysterie Box blijft opnieuw ongeopend staan.

 

De achtste speeldag van de 22e editie van de Oranjebar Super Ranking begon deze week met 18 deelnemers en gaat als een gedenkwaardige de boeken in. Voor het eerst sinds de start van de Oranjebar Super Ranking zes jaar geleden ging de dagzege naar een jeugdspeler.
Na de groepsfase bleven twee jeugdspelers en een zestal gelouterde volwassen spelers over voor de knock-out wedstrijden. Gian van Veen, Levi Frauenfelder, Erik van Engeland, Leon Kellenaars, Oswin Streden, Davy van der Zande, Mark Giepmans en Ruud Tuijtelaar moesten deze avond bepalen wie de dagwinst mee naar huis zou nemen.

 

Bij de halve finalisten ontbraken verrassenderwijs Ruud, Erik en Davy waarbij het wegvallen van de laatste het meest verbazingwekkend was. Verantwoordelijk voor de uitschakeling van Davy van der Zande was Gian van Veen die de favoriet voor de dagzege met 4-3 wist te verslaan zonder dat daar iets op was af te dingen. De overige halve finalisten waren Levi Frauenfelder die het tegen Oswin Streden moest opnemen (4-1) en Mark Giepmans die tegen Gian aan de bak mocht (4-3). In beide halve finale wedstrijden had de winnaar meer dan 20 darts nodig om de winnende dubbel te gooien waardoor beide wedstrijden wel wat van hun glans verloren.

 

In de verliezersronde stonden Antoine Kanters en Lorenzo Besselaar inmiddels tegenover elkaar in de finale. Antoine was duidelijk een maatje te groot voor Lorenzo die een “whitewash” nederlaag aan zijn broek kreeg. Met 4-0 greep Antoine de troostprijs na in de halve finale al met

3-1 te hebben afgerekend met Mike Brands. Lorenzo was in zijn halve finale eerder wel te sterk voor Peter van den Broek die er met 3-2 afging.

 

Vervolgens kon de finale van het hoofdtoernooi beginnen tussen Levi, het jeugdtalent, en Mark, de runner up van afgelopen week. De finale leek een kopie van die van de laatste week want opnieuw verscheen er een 5-1 eindstand op het scorebord en opnieuw in het nadeel van Mark Giepmans. Levi Frauenfelder kon er alleen maar om lachen en tevreden zijn met het resultaat waarmee hij zich bovenin het tussenklassement nestelt.

 

Uitslag kwalificatie dag 8; 1. Levi Frauenfelder 2. Mark Giepmans 3. Gian van Veen en Oswin Streden.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

Kwalificatie dag 9 van de Oranjebar Super Ranking 22 wordt gespeeld op dinsdag 09 mei 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK