Oranjebar Super Ranking #17; Davy van der Zande op weg naar koppositie

Davy van der Zande grijpt dagzege op laatste speeldag van de Oranjebar Super Ranking 17. Sven Gevers de beste in verliezersronde en de Mysterie box blijft opnieuw staan.

 

Met 20 deelnemers werd in de Oranjebar afscheid genomen van het dartseizoen 2015. De achtste speelweek van de 17e editie van de Oranjebar Super Ranking kreeg hierdoor een ietwat melancholiek tintje wat echter niet ten koste ging van het niveau ondanks dat er weinig maximum scores werden geproduceerd.

 

Uit de groepswedstrijden bleven Roel Donkers, Gian van Veen, Wim Donkers, Ruud Tuijtelaar, Niels Jansen, Davy van der Zande, Kevin Verbakel en de beste dartspeler uit Mariahout, Peter van den Broek, over. Vervolgens wisten Davy, Roel, Gian en Kevin zich te plaatsen als halve finalisten.

 

Inmiddels was in de verliezersronde ook de halve finale bereikt. Hierin was Sven Gevers met 3-2 te sterk voor Dim Broeksteeg en bleef Ramon van de Veer met 1-3 aan de goede kant van de score in zijn partij tegen Oswin Streden. De daaropvolgende finale eindigde ook in 3-1, ditmaal in het voordeel van Sven die hiermee de troostprijs voor de neus van Ramon wegkaapte.

 

De halve finales in het hoofdtoernooi betekende een wedstrijd tussen  Davy en Gian waarin Davy met 4-0 over zijn jonge tegenstander heen walste. De andere halve finale ging tussen Kevin en Roel met als resultaat een 4-2 overwinning voor Kevin. Vervolgens stonden Davy van der Zande en Kevin Verbakel tegenover elkaar en was het Davy die met een toernooiwinst afscheid kon nemen van 2015. Dit gebeurde via een 5-2 zege die behalve de winst Davy ook voldoende ranking punten opleverde om op een gedeelde 1e plaats in het tussenklassement te komen.

Voor Kevin bleef alleen de Runner Up plaats en de eer van de hoogste finish over (156). Jammer genoeg kwam die niet overeen met het winnende getal van de Mysterie box (137) zodat de inhoud hiervan blijft staan tot de volgende speelavond van de Oranjebar Super Ranking in 2016.

 

Uitslag kwalificatie dag 8; 1. Davy van der Zande 2. Kevin Verbakel 3. Roel Donkers en Gian van Veen.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 05 januari 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK