Oranjebar Super Ranking #17; Davy van der Zande na winst nieuwe leider in tussenstand

Davy van der Zande in finale van 2e speeldag Oranjebar Super Ranking 17 te sterk voor Nico Thissen en neemt 1e plaats in tussenstand over. Sylvain van Boxtel de beste in de verliezersronde.

 

Na de eerste twee kwalificatiedagen van de Oranjebar Super Ranking 17 is de toon gezet. Opnieuw zagen een 20-tal deelnemers de strijd tussen Roel Donkers en Davy van der Zande om de koppositie voort duren. Nadat de twee kemphanen in OSR 15 en OSR 16 week na week goed waren voor finaleplaatsen, waarbij dikwijls tegen elkaar, lijkt het erop dat het tweegevecht in OSR 17 wordt voortgezet.

 

Beide spelers bleven dan ook over na de groepfase waarna zij samen met Wim Donkers, Niels Jansen, Nico Thissen, Bjorn Brans, Peter van den Broek en Oswin Streden de kwartfinales in gingen. De overige deelnemers restte de strijd om de troostprijs in de verliezersronde.

 

Voor de halve finales zagen we deze keer drie spelers terug die op de eerste speeldag ook tot de halve finales wisten door te dringen. Roel, Nico en Davy kregen deze keer gezelschap van Bjorn. Vervolgens wist Davy opnieuw de finale te bereiken via 4-2 winst op zijn rivaal Roel die hierdoor deze week dus met een derde plaats genoegen moest nemen. Nico Thissen sleepte de tweede finaleplaats uit het vuur na een spannende wedstrijd tegen Bjorn die hij ternauwernood met 3-4 wist te winnen.

 

De halve finales in de verliezersronde bestonden uit wedstrijden tussen Martijn van de Berg tegen Sylvain van Boxtel (0-3) en Thomas Tijs tegen Randy Oosterbruggen (2-3). In de finale om de troostprijs gunde Sylvain van Boxtel vervolgens zijn tegenstander slechts een leg en trok de winst met een 4-1 overwinning naar zich toe.

 

De finale tussen Davy van der Zande en Nico Thissen was weer een hele mooie. Beide mannen lieten deze avond al veel maximale scores zien (zij kwamen beide tot 7 stuks) en het verschil zat hem dan uiteindelijk ook in het finishen. Davy was hierin de sterkste en was goed voor 145 en 126. Mede hierdoor pakte Davy met 5-3 de overwinning en werd Nico weer een Runner Up plaats rijker.

 

Vervolgens kon aansluitend de trekking voor de worden gedaan waarbij Roel Donker met 126, 120 en 104 de grootste kanshebber was. Helaas voor hem viel het getal 138 en omdat deze niet was gegooid blijft de Mysterie box dus opnieuw staan en wordt hij volgende week weer aangevuld met €1 per deelnemer.

 

Uitslag kwalificatie dag 2; 1. Davy van der Zande 2. Nico Thissen 3. Roel Donkers en Bjorn Brans.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 24 november 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK