Oranjebar spelers sprokkelen puntjes tijdens weekendje Praag en Mol

Overwegend negende en zeventiend plaatsen voor Oranjebar spelers tijdens Czech Open 2015 en Sunparks Masters 2015 geeft hoop voor de rest van het seizoen.

 

Afgelopen weekend kon er op meerdere plaatsen punten worden gescoord voor de diverse invitatielijsten voor Internationale televisietoernooien. Er moest dan wel ‘even’ worden afgereisd naar Tsjechië, Italië en/of België om daar deel te kunnen nemen aan de Czech Open, Italian Grandmasters of Sunparks Masters.

 

Een negental Oranjebar spelers probeerden extra te profiteren door zich eerst naar Praag te begeven om vervolgens na het spelen van de singles door te reizen naar Mol en daar ook deel te nemen aan het single toernooi. Deze beslissing werd ook door een grote groep concurrerende spelers genomen met name vanwege het feit dat beide evenementen deel uit maken van de Finder Masters Ranking die slechts 16 toernooien telt waarbij er twee invitatietoernooien zijn opgenomen waarvoor slechts een select aantal spelers zijn uitgenodigd en er dus punten moeten worden ingehaald.

 

In Tsjechië wisten Davy van de Zande en Tharsissia Werinussa als negende te eindigen in hun singletoernooi. Rick Veugelers en Anneke Kuijten eindigden als zeventiende tijdens de singles waarmee ook zij nog punten konden bijschrijven. De overige meegereisde Oranjebar spelers zagen zichzelf voor de punten uitgeschakeld. Anneke Kuijten wist in het mix koppel toernooi nog wel een mooie 3e plaats te behalen met koppelmaat Wessel Nijman.

 

OP zondag verschenen er maar liefst 15 Oranjebar spelers aan de oche in het Belgische Mol. Dertien heren maakten zich op om een maximaal resultaat te halen waarvan er acht werkelijk in de punten kwamen. Roel Donkers en Willem Mandigers eindigden op een 33e plaats terwijl Geert De Vos, Toon Greebe,  Michel van der Horst en Sven Wens het net iets beter deden met een 17e plaats. De beste Oranjebar vertegenwoordigers waren echter Roger Janssen en     Wouter Vaes die beiden een 9e plaats mochten noteren. Bij de dames wist Anneke Kuijten ook tot een 9e plaats te komen nadat ze een onderling treffen met oud DYM-collega Rachel Brooks nipt verloor.

 

Het deelnemen aan Internationale kwalificatie toernooien zal worden hervat in januari 2016 nadat de toppers van afgelopen seizoen (Geert de Vos, Michel van der Horst en Willem Mandigers) hun darts nog hebben laten spreken tijdens de Finder Masters en Lakeside World Professional Championships.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK