Oranjebar Super Ranking 15; Roel Donkers deelt eerste tik uit in finale tegen Wouter Vaes

Eerste speeldag Oranjebar Super Ranking 15 levertwinst op voor Roel Donkers in finale tegen Wouter Vaes.

 

Als gevolg van de enorm drukke agenda voor de dartspelers die Internationale toernooien afreizen in combinatie met de laatste speelweken in de diverse dartcompetities in de laatste drie weken van mei had de organisatie al rekening gehouden met een wat mindere opkomst van deelnemers. Dit werd inderdaad bevestigd op de eerste speelavond van de 15e editie van de Oranjebar Super Ranking waar de teller deze keer bleef staan op 11 heren en een dame die hiermee zichzelf een voorsprong geven op de nog te verachten spelers die in het verleden regelmatig hebben deelgenomen.

 

Voor de 14e finaledag werd gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Wouter Vaes, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Nico Thissen, die in zijn eerste wedstrijd nog onderuit ging tegen Wouter maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. Het resultaat was dat beide heren elkaar opnieuw troffen in de finale waarbij Nico voor de opdracht stond om twee keer te winnen als hij de titel wilde opeisen.

 

Met 12 deelnemers werd de groepsfase begonnen in de wetenschap dat slechts acht van heb zich zouden plaatsen voor de kwartfinales. Het waren Peter van den Broek, Oswin Streden, Roel Donkers, Kevin Verbakel, Anneke Kuijten, Bjorn Brans, Wouter Vaes en Gerard de Jong die zich wisten te plaatsen waaronder de speler die verantwoordelijk was voor de meeste maximale scores (Anneke Kuijten 4x 180) en meeste hoge finishes (Peter van den Broek 118-117 en 2x 109) en de man van de hoogste finish(Wouter Vaes 151).

 

Na de kwartfinale bleven Roel Dnkers, na een 4-0 zege op Anneke in de halve finale, en Wouter Vaes, hij won met 4-1 van Kevin in de halve finale, over om de finale te spelen. In een spannende finale was het tenslotte Roel die de beslissende dubbel als eerste wist te vinden en hierdoor met 5-4 de overwinning naar zich toetrok.

 

Uitslag kwalificatie dag 1; 1. Roel Donkers 2. Wouter Vaes 3. Kevin Verbakel en Anneke Kuijten.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De tweede kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking XV wordt gespeeld op dinsdag 19 mei 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK