Oranjebar Super Ranking 11; Arno Louwer pakt opnieuw dagzege, Anneke Kuiten verrasend Runner Up

Oranjebar Super Ranking 11; Oranjebar Super Ranking 11; Arno Louwers opnieuw de beste, Anneke Kuijten Runner Up.

 

De derde kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 was een bijzondere want de aanwezige heren spelers werden geconfronteerd met een ontketende dame. Slechts Arno Louwers wist zich overeind te houden en hiermee te voorkomen dat Anneke Kuijten de eerste dames speelster zou worden die een Super Ranking zou winnen.

 

In de groepsfase bleek al snel dat sommige spelers grote plannen hadden voor deze avond. In een rap tempo werd wedstrijd na wedstrijd afgewikkeld en konden de 8 nummers 1 en 2 zich opmaken voor de kwartfinales. De sterksten van deze week waren Gerard de Jong, Arno Louwers, Hermie van Orsouw, Anneke Kuijten, Fred Burger, Bert Timmers, Michel van der Horst en Mark Brouwer.

 

Op voorhand zou men dus kunnen concluderen dat Anneke deze ronde niet tot de favorieten behoorde maar toch wist zij zich, samen met Mark Bouwers, Arno Louwers en Bert Timmers te plaatsen voor de halve finales.

In de halve finale maakte Mark een grote fout door te zeggen dat hij nog nooit had verloren van een vrouw en dat dit ook nimmer ging gebeuren. Exact 17 minuten later kon hij hierover nog eens gaan nadenken nadat hij, min of meer kansloos, met 2-4 van de oche werd gestuurd door Anneke die maar weer eens aantoonde dat zij niet voor niets mee doet in de wereldtop bij de dames. Arno Louwers dagzege van afgelopen week smaakte kennelijk naar meer want hij liet niets heel van Bert Timmers in zijn jacht op een nieuwe dagzege. Met een 4-0 overwinning wist Arno zich te plaatsen voor zijn tweede finale op rij.

 

In de finale nam Arno een snelle voorsprong maar kwam Anneke dankzij haar vechtlust terug in de partij waarna de wedstrijd alle kanten op kon en beide spelers niet voor elkaar onderdeden. Toch was het Arno die met 5-3 aan het langste eind trok doordat hij een paar kleine foutjes van Anneke direct wist af te straffen. Met twee opeenvolgende dagzeges komt Arno Louwers in een selecte groep terecht en is het natuurlijk de vraag wat hij volgende week gaat doen.

 

Voor de statistieken kan nog worden gemeld dat er 14 maximum scores werden gegooid waarvan Michel van der Horst met 4×180 de meeste voor zijn rekening nam. Hermie van Orsouw wist er een 170 finish uit te persen en eindigde hiermee boven.

 

Uitslag van speeldag 3: 1. Arno Louwers 2. Anneke Kuijten 3. Mark Brouwer en Bert Timmer.

 

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 20 mei 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK