Open Mariahout 2014 opnieuw een succes; winst voor Benito van de Pas en Anneke Kuijten

Open Mariahout 2014 laat oude darts tijden herleven; veel publiek en meer als 100 deelnemers maken het evenement tot een succes.

 

Afgelopen zondag 27 april was Mariahout in de ban van darts. Het dartsmekka Oranjebar was gastlocatie en organisator van het darts evenement “Open Mariahout 2014” waar meer dan 100 deelnemers aanwezig waren om te strijden voor een deel van het in totaal €2.000,= prijzengeld.  Vele nationale en Internationale toppers  konden worden bewonderd en dat werd gewaardeerd door het in grote getale opgekomen publiek. Het was maar goed dat het evenement ruim was opgezet waardoor iedereen op zijn wenken bediend kon worden. Daarnaast was er volop gelegenheid om te genieten van een mooie zonnige dag in de bosrijke omgeving.

 

Het evenement ging rond een uur van start met een koppel toernooi waar het deelnemersveld bijna geheel uit heren bestond met slechts een dameskoppel dat moedig genoeg was om zich met de mannen te meten. De dames Anneke Kuijten/Gabrielle Kweens troffen het echter niet en liepen dankzij een ongelukkige loting tegen het sterke herenkoppel Michel van de Horst/Nico Thissen op en gingen kansloos met 1-3 onderuit in hun 1e partij. Uit het deelnemersveld van 35 koppels kwamen tenslotte de finalisten Patrick Morelissen/Wouter Vaes en Gino Vos/Roy Leenders die er een mooie wedstrijd van maakten waarin Gino en Roy aan het langste eind trokken en de eerste finale van de dag wonnen. In de verliezersronde waren het Benito van de Pas/Davy van de Zande die de winst wisten te pakken.

 

 

In het dames single toernooi, dat ondanks het niet op komen dagen van een aantal voorinschrijvingen, toch doorging werd begonnen met groepsfase waarna via kruisfinales de finalisten bekend werden. De koppelmaten Anneke Kuijten en Gabrielle Kweens mochten nu niet met elkaar maar tegen elkaar de strijd aanbinden in een best of 7. Topfavoriet Anneke deed daar wat van haar verwacht werd en ondanks dat Gabrielle goed tegenstand bood was het toch Anneke Kuijten die de Open Mariahout 2014 op haar naam schreef met een 4-2 overwinning.

Dames:

Halve finale
Gabrielle Kweens _ Els Pinten 3 0
Anneke Kuijten _ Shirley van Gestel 3 0
Finale
Gabrielle Kweens _ Anneke Kuijten 2 4

 

Het heren single toernooi met meer als 80 deelnemers waaronder Tony West, Gino Vos, Roy Goekol, Braulio Roncero, Wilco Vermeulen, Michel van de Horst, Benito van de Pas, Colin Roelofs, Jeffrey Sigter, Joey ten Berge, Tony Martinez en vele andere topspelers. Na een speelronde werden de deelnemers gescheiden in winnaars- en verliezersronde waarna er kon worden gespeeld voor de prijzen. Met de regelmaat van de klok vielen grote namen af waarna uiteindelijk  de laatste acht overbleven met wat onverwachte namen waaronder Mike van Duijvenbode, Kevin Mast, Mark Brouwer en Kevin Blomme. Van deze onverwachte kwartfinalisten was het Kevin Mast die zelf tot de halve finales wist te reiken dankzij een 4-2 overwinning op Gino Vos. In de halve finales maakte Benito van de Pas een einde aan Kevins droom door hem met 5-0 van de oche te sturen en zich net als Joey ten Berge, die met 2-5 te sterk was voor Tony West, voor de finale te plaatsen. In een finale over best of 11 legs was Benito oppermachtig en kon Joey, die zelf een 156 finish gooide, niet voorkomen dat Benito van de Pas de wedstrijd met 6-2 naar zich toetrok en het toernooi in stijl met een 160 finish afsloot.

Heren:

Kwartfinale
Benito van de Pas _ Mike van Duijvenbode 4 1
Kevin Mast _ Gino Vos 4 2
Tony West _ Kevin Blomme 4 3
Mark Brouwer _ Joey Ten Berge 1 4
Halve finale
Benito van de Pas _ Kevin Mast 5 0
Tony West _ Joey Ten Berge 2 5
Finale
Benito van de Pas _ Joey Ten Berge 6 2

 

De verliezersronde oftewel het B-toernooi werd dit jaar gewonnen door “Terminator” Hermie van Orsouw. Hij was in de finale met 4-2 te sterk voor Wesley Plaisier nadat hij in de halve finale matchdarts overleefde maar toch met 3-2 wist te winnen tegen Corné van Mastrigt.

Verliezersronde:

Halve finale
Hermie van Orsouw _ Corné van Mastrigt 3 2
Wesley Plaisier _ Javaniko Jansen 3 1
Finale
Hermie van Orsouw _ Wesley Plaisier 4 2

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK