Marjolein Noijens viert Lakeside debuut met overwinning en is door naar laatste 16

Marjolein Noijens moest het in de middagsessie opnemen tegen Amanda Harwood. De Nederlandse besliste de wedstrijd met 2-1 in haar voordeel. In de beslissende set wist Noijens haar hoofd koel te houden en via een mooie 74-finish de winst te pakken.

 

Marjolein mocht in de laatste partij van de middagsessie starten tegen Amanda The Panda. Via dubbel 8 wist ze de door haar begonnen eerste leg te winnen en kwam daarmee op 1-0 in legs. Ook de tweede leg ging met de darts mee en daardoor kwam de Engelse langszij met een knappe 80-finish. In de derde leg wist Marjolein ondanks wat geluk, dankzij missers van Amanda, de 2-1 voorsprong in de set te pakken via dubbel 10. Via dubbel 16 wist Harwood de vierde leg op haar beurt weer te houden, waardoor er meteen een beslissende leg aan te pas kwam. In een spannende laatste leg wist Marjolein Noijens met haar laatste dart de dubbel 12 te vinden om voor setwinst te zorgen en op 1-0 te komen.

 

Na de onderbreking begon de Engelse Amanda in de tweede set. Noijens miste in de eerste leg een 119-finish op de bullseye, maar omdat Harwood 106 niet uitgooide, kreeg de Nederlandse een herkansing, die ze via dubbel 4 pakte. In de tweede leg wist Amanda Harwood wel weer terug te breaken en pakte daarmee het voordeel in de set weer terug. Via dubbel 10 in de derde leg wist Amanda als eerst haar eigen leg te houden in deze set  en kwam daarmee op setpoint. In de vierde leg hadden beide dames veel moeite met de dubbels, die uiteindelijk wel gevonden werden door Harwood waardoor zij 1-1 in sets maakte.

 

De derde en beslissende set werd begonnen door Marjolein Noijens, die haar eerste leg ook behield via dubbel 18. Ook Amanda Harwood wist haar eigen leg te houden met een 55 finish en daardoor stond nu alles wederom gelijk in dit duel. The Panda miste in de derde leg vanaf 52 twee keer de single en kreeg dus geen pijl op de dubbel. Noijens profiteerde en hield haar leg via dubbel 18 en kwam dus voor het eerst op matchpoint. Met een geweldige 74-finish wist Noijens de winst in de vierde leg te pakken en gaat zo, tot groot genoegen van iedereen die haar het beste wenst dus door naar de laatste 16.

 

Nu het ijs gebroken is en in de wetenschap dat alle randzaken, mede dankzij de steun van sponsoren Oranjebar en H&S Betonwaren, geregeld zijn kan onze landgenote zich ontspannen gaan voorbereiden op haar volgende tegenstander. Bij de laatste 16 zal ze gaan spelen tegen de Engelse Maria O’Brien.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK