Lakeside World Championships 2013; Oranjebar spelers Benito en Willy sneuvelen in 1e ronde

Lakeside World Championships 2013; toernooi eindigt voor Benito van de Pas en Willy van de Wiel in 1e ronde, Jimmy Hendriks wint en speelt morgenavond tegen Richie George.

 

De 1e ronde van de Lakeside World Championships bleken het eindpunt voor Oranjebar spelers Benito van de Pas en Willy van de Wiel. Beide verloren hun openingspartij. Jimmy Hendriks wint en komt woensdagavond opnieuw in actie.

 

Darryl Fitton 3-2 Benito van de Pas (3-0), (0-3), (1-3), (3-0), (5-3)

Benito van de Pas en Darryl Fitton mochten de avondsessie van de eerste dag openen. The Dazzler weet al snel de eerste set met 3-0 op zijn naam te schrijven. In de tweede set komt Benito sterk terug en laat via 3-0 in legs de 1-1 in sets noteren. De derde set is ook een prooi voor Benito van de Pas. Met onder andere een 100-finish gaat de derde set met 3-1 naar de Nederlander. Darryl Fitton komt terug in set vier, en brengt met 3-0 in legs de stand weer helemaal gelijk. In de beslissende vijfde set weet  Benito via dubbel 16 de eerste leg te pakken waarna Darryl Fitton de tweede leg wint.In de derde leg  opent Benito met 180 maar mist later drie darts op de dubbel voor de 2-1. Darryl profiteert niet en in de herkansing is het via dubbel 10 alsnog 2-1 in legs voor Benito. Een knappe 76-finish van Darryl zet de stand op 2-2 waarna hij met dubbel 10 Benito breekt en het 3-2 wordt voor de Engelsman. In de zesde leg staat Benito met zijn rug tegen de muur wanneer Darryl 3 matchdarts mist als de Oranjebar speler 72 uitgooit via de bullseye; hiermee wordt het 3-3 in legs. Aansluitend mist Benito 84 voor de 4-3 voorsprong wat door Darryl wordt afgestraft met een 102-finish om een klap terug te geven. De achtste leg kan Benito geen triples vinden en makt Darryl met een 50 finsh een einde aan het avontuur van de jonge Nederlander die we volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer terug zien in Frimley Green.

 

Scott Waites 3-0 Willy van de Wiel (3-2), (3-2), (3-0)

De afgelopen drie jaren kende Free Willy de laatste 16 als eindstation in Frimley Green. Scott Waites kwam drie keer tot de kwartfinale. Scotty 2 Hotty begint subliem met een 180 score aan de eerste set en komt op 1-0 in 13-darts. Een goede leg van Willy volgt en hij komt via dubbel 16 op 1-1 waarna hij direct opent met een 180 score in de derde leg. Toch komt de 35 jarige op 2-1, dit keer in 14-darts.  Via dubbel vijf kan de 30 jarige Willy 2-2 maken in de vierde leg waar de man uit Rijen als eerste op een finish komt die wordt gemist. Scott Waites profiteert maximaal en wint de eerste set. In de tweede set die wordt begonnen door Willy is het opnieuw dubbel 5 die de Oranjebar speler de leg winst brengt. De pijlen gaan in een razend tempo richting het bord, beide spelers zijn op dreef. Willy kan in zijn eigen snelle ritme spelen, maar ziet Scott op 1-1 komen via ‘mad house – dubbel één’. Via dubbel 8 brengt Willy de 2-1 op het bord nadat de Engelsman een aantal dubbels mist en zijn breek kansen niet benut. De man uit Halifax loopt met goede scores  snel weg in de vierde leg van de set en maakt 2-2 waarna Willy de beslissende leg mag beginnen. Opnieuw begint hij met een 180 score maar weet de dubbel niet te vinden waarna de zeer belangrijke leg via dubbel 4 naar Waites gaat. Na de pauze mag de Engelsman beginnen aan de derde set die in 16-darts bij Scotty 2 Hotty blijft. Dubbel 16 brengt de break voor de 35 jarige Engelsman waarmee langzaam het doek valt voor Free Willy. Met onder meer zijn vijfde maximale score slaat Scott toe. Willy van de Wiel krijgt nog een kans op dubbel 16 die er niet in gaat waarna de Engelsman met een dubbel 4 de wedstrijd beslist

 

 

Martin Adams 2-3 Jimmy Hendriks (2-3), (3-0), (2-3), (3-1), (0-3)

De SLN OB1 speler Jimmy Hendriks mag de wedstrijd tegen de legendarische Martin Adams beginnen. Een 128 finish brengt de 18 jarige Nederlander de eerste leg waarna Martin met een stabiele leg op 1-1 komt. Via dubbel 4 weet Jimmy leg drie te pakken en met 2-1 voor te komen. De volgende 2nlegs gaan met de darts mee waardoor Jimmy een 1-0 voorsprong in sets neemt.  In de 2e set mist Martin dubbel 16 nadat hij twee keer de dubbele bull raakt om 132 uit te gooien. De leg blijft toch bij Martin Adams als Jimmy 73 op dubbel 8 mist. Ook de volgende twee legs gaan naar de Engelsman die 131 uitgooit voor de set winst. In de derde set komt Jimmy via dubbel vijf op voorsprong. Adams gooit 80 uit om zijn eigen leg te behouden en gelijk te komen. Dan gooit Jimmy een magistrale bull finish om 124 te checken voor 1-2. Wolfie weet opnieuw zijn leg te behouden waarna het gaat aankomen op de laatste leg van de 2e set. Beide mannen lijken toch wat last te hebben van zenuwen, na 18 darts staan ze pas op een redelijke finish, Jimmy mist eerst een 103 finish waarna Martin dubbel 16 mist en Jimmy de fout afstraft met dubbel 4 voor de set en een 2-1 voorsprong. De Engelsman weet de eerste leg te winnen via dubbel 1 nadat Jimmy 126 heeft gemist. De volgende twee legs gaan met de darts mee en worden gewonnen door de speler die de leg is begonnen. Jimmy begint In de vierde leg met een maximale 180 score maar Wolfie weet toch een break te plaatsen en zo de set te pakken. In de beslissende vijfde set gooit Jimmy 43 uit om de leg te behouden die hij is begonnen en een voorsprong te nemen. De voormalig Wereldkampioen mist een 118 finish waarna Jimmy via een 73 finish ook de tweede leg weet te winnen en er een sensatie in de lucht hangt. Via een 60 finish in de derde leg stuurt Jimmy de 3-voudig winnaar van dit toernooi naar huis en wint hij zijn debuut wedstrijd op het Lakeside podium.

Vanavond (woensdag 09 januari) mag Jimmy Hendriks proberen om nog een ronde verder te komen als hij moet spelen tegen Richie George in een best of 7 sets wedstrijd. De wedstrijd zal live te volgen zijn via Eurosport 1 dat vanaf 19:30 de Lakeside World Championships zal uitzenden.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK