Lakeside World Championships 2013; Laatste Oranjebar speler Jimmy Hendriks ook uit toernooi

Lakeside World Championships 2013; Jimmy Hendriks verliest in matige partij van Richie George en ligt uit het toernooi.

 

Jimmy Hendriks is er niet in geslaagd om zich als derde Nederlander te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside World Professional Darts Championships. Na een matige, maar wel spannende wedstrijd moest hij met 4-2 de winst aan tegenstander en publiekslieveling Richie George laten.

 

Het liep niet zoals gewenst voor de jongste deelnemer (18) van het toernooi die in de eerste ronde nog te sterk was voor de drievoudig winnaar Martin Adams. Jimmy ging deze wedstrijd als favoriet van start en dat gaf de nodige druk. Hij miste teveel dubbels en zowel de dubbel 16 als 8 liepen totaal niet. Dat koste hem uiteindelijk de partij.

 

De eerste set haalde de Oranjebarspeler nog binnen met 3-1 maar daarna knokte Richie George zich in de wedstrijd en haalde erg rap de volgende twee sets naar zich toe door zes van de zeven legs te winnen. Een zenuwachtige vierde set ging weer naar de Nederlander en het stond weer gelijk. De gemiddelden waren op dat moment ondanks de 2-2 tussenstand veel hoger voor de Engelsman. Na de tweede pauze stoomde Richie George naar de 4-2 winst terwijl er nog best kansen waren voor de junioren Wereld, Europees en Winmau Kampioen. Die werden echter niet benut en zo plaatst George zich voor de kwartfinale.

Jimmy kan echter terug zien om een mooi debuut in zijn eerste Wereldkampioenschap bij de senioren. Gezien zijn huidige stand in de kwalificatielijst voor de editie van 2014 zullen we hem daar zeker terug zien. Met de extra ervaring in zijn bagage zit er dan wellicht een nog beter resultaat in het vooruitzicht.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK