Jimmy van Schie de beste tijdens speelweek 6 van de Modus Super Series en mag naar de Champions Week.

Oranjebar speler Jimmy van Schie uit Breda de beste tijdens de zesde speelweek van de Modus Super Series. Jimmy wist de ‘finals night’ op zaterdag te bereiken en won hier de finale tegen Tom Sykes met 4-2.

De MODUS SUPER SERIES is een wekelijks toernooi met twaalf spelers, die van maand tot en met vrijdag strijden om een ​​plaats in de finalegroep die op zaterdagavond wordt gehouden.

De twaalf spelers zijn verdeeld in drie groepen, waarbij zes spelers naar Groep A gaan en drie naar Groepen B en C. Het spelformat is 501 best of 7 legs open in, dubbel uit in het round robin systeem

Er wordt in groep A gespeeld op maandag, dinsdag en woensdag. De speler die na drie sessies als eerste finisht, plaatst zich direct voor de finaleavond op zaterdagavond.
Groepen B en C spelen op donderdag- en vrijdag. De beste drie spelers uit Groep B en de beste twee spelers uit Groep C kwalificeren zich voor de finaleavond, de rest van de spelers is uitgeschakeld.

De finaleavond wordt gespeeld op zaterdagavond waar de spelers strijden in kleine groepsfases, gevolgd door halve finales en een finale om de wekelijkse winnaar te bepalen. De week daarop begint de competitie opnieuw, waarbij twaalf nieuwe spelers strijden om de titel.

Na twaalf weken competitie strijden de twaalf wekelijkse winnaars in de ‘Champions Week’, die elke dertiende speelweek wordt gespeeld om te beslissen wie de Series wint en een plaats op het erebord verdient.

Jimmy van Schie bevond zich samen met Darryl Pilgrim en Kurt Parry in groep 1 op zaterdag waar ze alle drie gelijk eindigden. Een 9-darts shootout moest uitmaken welke twee spelers naar de halve finale zouden gaan. Jimmy van Schie won deze shootout met 340 punten, gevolgd door Parry met 325 punten, terwijl Pilgrim achterbleef met 282 punten.

In de halve finale bleek van Schie te sterk voor Wolfie Martin Adams. De Nederlander won met 4-0 van de ervaren Adams. Aan de andere kant van het schema won Sykes met 4-3 van Kurt Parry in hun halve finale. Darryl Pilgrim en Reece Colley bereikten ook de ‘finals night’, maar slaagden er niet in om uit de groepsfase te komen.

De resultaten van speelweek 6 waren als volgt;

GROUP 1
Darryl PilgrimJimmy van Schie4 – 2
Jimmy van SchieKurt Parry4 – 2
Kurt ParryDarryl Pilgrim4 – 2
GROUP 2
Martin AdamsTom Sykes1 – 4
Tom SykesReece Colley4 – 2
Reece ColleyMartin Adams3 – 4
Semi Final
Jimmy van SchieMartin Adams4 – 0
Tom SykesKurt Parry4 – 3
Final
Jimmy van SchieTom Sykes4 – 2

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK