Vier Oranjebar spelers doen gooi naar status van International

Zaterdag 29 juni krijgen Oanjebar spelers Davy van der Zande, Wouter Vaes en Oswin Streden bij de heren en Gian van Veen bij de jeugd de kans om zich in het Nederlands Team te spelen tijdens de NDB Selectiedag.

 

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de NDB selectiedag waarop wordt gestreden voor een plaats in de NL-Team selectie. Er worden twee aparte toernooien georganiseerd. In de ochtend (start 11.00 uur) staan de individuele play-offs op het programma voor de Super League- en jeugdspelers en ’s middags staat het kwalificatietoernooi voor de door de lidbonden afgevaardigde spelers op de planning.

 

SuperLeague play-offs
De acht beste heren uit het singleklassement hebben een uitnodiging ontvangen. Als een speler niet speelgerechtigd was voor de Nederlandse selectie 2019-2020, of de uitnodiging niet heeft geaccepteerd, dan schoof deze plaats door naar de eerstvolgende in het singleklassement. Op basis van de eindklassering is een pouleverdeling gemaakt waarbij de nummers 1, 4, 5 en 8 in poule A terecht komen en de overige spelers in poule B. De poules zien er als volgt uit:

Poule A
Martin Soethof
Michael Busscher
Rick Hofstra
Carlo van Cleef

Poule B
Wouter Vaes

Frans van de Weit
Gino Vos
Davy van der Zande

De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden spelen om een plaats in de Nederlandse selectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 7 legs. De kruisfinales zijn best of 9 legs en de finale best of 11 legs.

 

Jeugd play-offs
Ook voor de jongens zal er een selectie kwalificatietoernooi plaatsvinden. Hiervoor worden spelers uitgenodigd die hoog op de ranking staan, in de top vier van het LaCo klassement zijn geeindigd en in de selectie 2018/2019 zaten en niet opnieuw geplaatst zijn. De poule indeling is als volgt:

Poule A
Kevin Lasker
Ricardo van der Vloed
Gideon Regterschot
Lars Plaisier

Poule B:
Gian van Veen
Sytze Terpstra
Finn Kalsbeek
Moreno Blom

De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden ontmoeten elkaar in de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de Nederlandse jeugdselectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 5 legs. De kruisfinales en de finale zijn best of 7 legs. De wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen!

 

Kwalificatietoernooi Nederlandse selectie
In de middag zal het kwalificatietoernooi op het programma staan waarin nog eens twee spelers zich voor de Nederlandse selectie zullen plaatsen. Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via de andere selectiemethoden nog niet is gelukt, alsnog de kans op plaatsing. Voor dit toernooi zijn spelers uitgenodigd vanuit de lidorganisaties, LaCo singleklassement, NDB Ranking en eerdere selecties. Oranjebar speler Oswin Streden is hier door de PDB voor afgevaardigd.

De eerste wedstrijden beginnen vervolgens om 12:30 uur. De dames beginnen om 13.00 uur. Natuurlijk is de zaal open voor iedereen en nodigen wij u uit om te komen kijken!

Spelformat en loting
Er zal volkomen blind worden geloot op de dag zelf en er wordt gespeeld in knock-out in een langer format. De dames spelen best of 7 legs en de heren best of 9 legs. De beslissingswedstrijden worden gespeeld over best of 9 legs (dames) en best of 11 legs (heren). Uiteindelijk plaatst één heer en één dame zich voor de Nederlandse selectie via dit kwalificatietoernooi.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK