CLoD Kwalificatie speeldag 5; Dennis Klamer wint en sluit aan bij top klassement

Speelronde 5 van de CLoD kwalificatie PDB; Dennis Klamer winnaar bij heren, Anneke Kuijten opnieuw de beste bij dames.

 

Op de vijfde speelronde van de PDB kwalificatie voor de Champions League of Darts 2014 is het verschil tussen de favorieten voor de eindzege en de achtervolgers gemaakt. Wellicht was dat de reden dat slechts 8 mannelijke darters uit Peelland aanwezig waren evenals twee dames. In overleg met Dart Youngstars Management is besloten om de kwalificatie voor de jeugd uit te besteden aan de Boerderij in Helmond waardoor het argument om jeugd niet in een horecagelegenheid te laten spelen is weggenomen. Uitbater van de Oranjebar, Peter van den Broek verdient hiervoor het nodige respect van dartend Peelland.

 

De dames dartspeelster in Peelland onderschatten het belang van de kans op deelname aan de Champions League of Darts en de PDB te vertegenwoordigen want er waren slechts 2 dames die hiervoor wilden strijden. Waarom ontbreken de dames van b.v. het Dames LaCo Team vraagt de organisatie zich af om maar niet te spreken van een grote groep dames die toch in de Peelland dartcompetitie speelt. Jammer, jammer, jammer want dit is een gemiste kans op een mooie ervaring en een goede trainingsavond. Wel aanwezig waren Anneke Kuijten en Eefje van der Meijden die dus de damesfinale mochten spelen waar Anneke opnieuw de winst greep en haar koppositie in het tussenklassement verstevigde.

 

Het herentoernooi wordt per speelavond sterker en sterker gezien het grote aantal maximale scores, er werd 22 x 180 genoteerd en hoge finishes die af en toe noodzakelijk waren om wedstrijden te winnen, Joppe Bakens scoorde met een 164 finish de hoogste van de avond.

De groepsfase gevolgd door de kwartfinale bracht diezelfde Joppe Bakens in de halve finale evenals Nico Thissen, Dennis Klamer en Davy van der Zande. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Dennis en Davy. Een spannende pot die maar net met 4-3 gewonnen werd door Dennis Klamer. De tweede wedstrijd ging tussen Nico en Joppe was een stuk minder spannend want Joppe had zijn kruit schijnbaar al verschoten waardoor Nico Thissen een eenvoudige 4-1 zege boekte. In de finale die volgde was de wilskracht van Dennis bepalend voor de afloop. Na zijn ervaring van afgelopen jaar wil Dennis zich perse kwalificeren en was het vandaag zijn laatste kans om zicht op het deelnamebewijs voor de CLoD te behouden. De legs gingen over en weer tot het moment dat Dennis net dat ene kansje kon grijpen dat Nico hem gaf om te breken zodat er tenslotte een 3-5 winst geboekt werd door Dennis Klamer die hiermee zijn kansen in eigen hand houdt.

 

Uitslag van speeldag 5;
Heren: 1. Dennis Klamer  2. Nico Thissen 3. Davy van der Zande en Joppe Bakens.
Dames: 1. Anneke Kuijten 2. Eefje van der Meijden.

 

Voor een volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie voor de Champions League of Darts 2014 wordt gespeeld op maandag 10 maart 2014. Inschrijving a € 10,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK