CLoD Kwalificatie speeldag 3; zeges voor Nico Thissen en Anneke Kuijten

Speelronde 3 van de CLoD kwalificatie PDB; Nico Thissen derde dagwinnaar bij de heren en Anneke Kuijten pakt voor derde keer op rij dagzege bij de dames. Jeugd schittert opnieuw door afwezigheid.

 

Afgelopen maandag vond de derde speelronde van de PDB kwalificatie voor de Champions League of Darts 2014 plaats bij de Oranjebar in Mariahout. Opnieuw waren 10 heren en 2 dames aanwezig om te spelen voor een deelnamebewijs aan de Champions League of Darts 2014 in Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, met een kans op deelname aan het toernooi der toernooien; de WINMAU World Masters 2014.

 

Stuitend was het om te zien dat er weer geen jeugd aanwezig was waardoor de organisatie, Peelland Dart Bond i.s.m. de Oranjebar, de nodige vraagtekens zet bij de begeleiders van de aanwezige dartende  jeugd in Peelland die hiermee de spelertjes een mooie kans op ervaring ontnemen. Het zou juist een extra impuls moeten zijn om de jeugd in Peelland weer aan het darten te krijgen want er waren toch acht toernooien ingepland waar iedereen de kans krijgt om een aantal partijtjes te gooien en waar de jeugd de kans krijgt om de regionale helden (Nico Thissen, Joppe Bakens, Dennis Klamer, Davy van der Zande) en zelfs internationals (Anneke Kuijten, Danny Schellekens) persoonlijk te ontmoeten. De organisatie hoopt dan ook dat de jeugd de volgende 5 toernooien niet verstek laat gaan.

 

Na de groepsfase waren de keer Ruud Kuijten, Fred Burger, Nico Thissen en Ricardo Tiebosch de mannen die overbleven om voor de dagzege te strijden. Bij de dames bleven Eefje van der Meijden en Anneke over om later de finale te spelen. De halve finales tussen respectievelijk Nico Thissen vs Ricardo Tiebosch en Fred Burger vs Ruud Kuijten eindigde beide in 4-3 wat inhield dat de volledige aantal legs moesten worden gespeeld waarbij Nico en Fred aan het langste eind trokken en zich dus konden opmaken voor de finale.

 

De damesfinale werd voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld tussen Anneke Kuijten en Eefje van der Meijden. Bijna wist Eefje deze week voor een verrassing te zorgen maar helaas miste zij een paar matchdarts waarna Anneke dankbaar de wedstrijd alsnog naar zich toetrok waardoor zij nog steeds ongeslagen is. De herenfinale tussen Nico Thissen en Fred Burger werd met 5-3 gewonnen door Nico die dankzij de dagzege zijn kansen op het winnen van een CLoD-deelnamebewijs open houd en weer in eigen hand heeft.

 

Uitslag van speeldag 3;
Heren: 1. Nico Thissen 2. Fred Burger 3. Ricardo Tiebosch en Ruud Kuijten.
Dames: 1. Anneke Kuijten 2. Eefje van der Meijden

 

Voor een volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatie voor de Champions League of Darts 2014 wordt gespeeld op maandag 27 januari 2014. Inschrijving a € 10,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK