CLoD 2018; geen successen voor Oranjebar spelers

Champions League of Darts 2018 verloopt rampzalig voor Oranjebar spelers. Anneke Kuijten boekt beste resultaat met halve finale     plaats.

 

Afgelopen weekend is de Champions League of Darts 2018 gespeeld waar naast de titels en het prijzengeld natuurlijk deelnamebewijzen voor de Finder Masters en Winmau World Masters te verdienen waren. Namens de Peeland Dart Bond Drie waren de Oranjebar spelers Peter van den Broek, Davy van der Zande en Oswin Streden afgevaardigd bij de heren, evenals Gian van Veen bij de Junioren en mochten Anneke Kuijten en Lincy Gloudemans de eer verdedigen bij de dames.

 

Helaas verliep het toernooi desastreus voor met name de heren. Davy en Peter hadden een bye in de eerste ronde maar Oswin moest hierin aantreden tegen Silko Visser waarin hij zichdanig verslikte; een 1-4 uitslag betekende het einde van Oswin’s aspiraties. Bij de laatste 32 moest Peter het opnemen tegen Edwin van Amerongen wat op zich perspectieven bood; helaas wist Peter geen triples te raken en even later wilde de dubbels ook niet meer vallen waardoor het geen overwinning werd maar een 4-2 nederlaag. Gelukkig wist Davy zich in deze ronde wel staande te houden via een 4-0 zege op Marcel Snippe. Bij de laatste 16 eindigde het toernooi echter ook voor Davy na een 2-4 nederlaag tegen Theo de Jong.

 

Voor Gian was de teleurstelling helemaal groot. Hij wist de groepsfase niet te overleven zodat hij zichzelf niet kon laten zien bij de laatste 16 van het Junioren toernooi. Voor Gian geldt dat hij nu kan uitkijken naar een seizoen ervaring opdoen in de eredivisie van de PDB waarna er ongetwijfeld een nieuwe kans voor de talentvolle jeugdspeler komt.

 

Bij de dames bleek al snel dat het ook niet mee zat. In de eerste ronde ging Lincy direct kansloos met 3-0 onderuit tegen Melissa Landkroon en had Anneke een bye. Vervolgens wist Anneke via twee keer 3-0 winst (Malous Focke en Melissa Landkroon waren de slachtoffers) en een mooie 1-3 overwinning op Kelly Kuijpers zichzelf naar de halve finales te splen. Hier trof zij oud collega international Vanessa Zuidema. In de wedstrijd die volgde bleek dat Anneke toch het nodige wedstrijdritme ontbeert na een jaartje nauwelijks darten vanwege privéomstandigheden. Vanessa daarintegen wist wel weg met de diverse foutjes die Anneke maakte en met 4-1 ging de winst dan ook terecht naar de Nederlands Team speelster.

Bij de heren won Jeffrey Sparidaans het deelnamebewijs voor het herentoernooi. Jeffrey versloeg in de finale op indrukwekkende wijze Sander Voz en plaatste zich zo evenals in 2016 via de CLoD voor het toernooi. Astrid Trouwborst gaf zichzelf vandaag wel een heel mooi verjaardagscadeau. Ze won namelijk het damestoernooi en mag zodoende in december ook meedoen aan het Finder Darts Masters damestoernooi. De eerste deelnemer aan het Finder Darts Masters Youth torunament werd Lars Plasier die de grote winnaar werd van de juniorenfinale. Buiten Jeffrey Sparidaans zijn Astrid en Lars in december debutanten op de Finder Darts Masters.

Klik hier voor de heren uitslagen van Champions League of Darts 2018
Klik hier voor de dames uitslagen van Champions League of Darts 2018

 

Door deze resultaten is het aantal Oranjebar spelers dat deel mag nemen aan de Finder masters 2018 op dit moment nog beperkt tot twee, Willem Mandigers en Jeffrey van Egdom zijn uitgenodigd om een gooi te doen naar de titel en alles wat daarmee samenhangt. Omdat er nog 6 wildcards voor de heren en 3 wildcards voor de dames beschikbaar zijn mogen een aantal Oranjebar spelers nog blijven hopen op een uitnodiging hoewel de kans hierop vanwege het grote aantal kandidaten gering is

Klik hier voor een overzicht van de deelnemers aan de Finder Darts Masters 2018.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK