Champions Leage of Darts speeldag 1; Davy van der Zande en Anneke Kuijten de beste

Speelronde 1 van de CLoD kwalificatie PDB; eerste winnaars zijn Davy van der Zande en Anneke Kuijten.

 

De kwalificatie voor de Champions League of Darts 2014 namens de Peeland Dart Bond is afgelopen maandag 25 november van start gegaan. Plaats van handeling was de Oranjebar in Mariahout en de opkomst viel met 8 heren en 2 dames een beetje tegen gezien de beloning die voor de winnaars ligt te wachten.

 

Degene die het belang van deelname aan de CLoD wel op juiste waarde schatten en kans willen maken op deelname aan de Zuiderduin Masters en Winmau 2014 moesten deze speelavond echter wel aan de bak. Met een deelnemersveld waaronder twee winnaars van vorig jaar, Dennis Klamer en Eefje van der Meijden, kende ook een aantal nieuwe gezichten die een kans willen wagen met o.a. Fred Burger, Joppe Bakens en Ricardo Tiebosch.

 

De dames mochten eerst deelnemen aan de groepsfase van het herentoernooi en wisten beide ook een wedstrijd te winnen in hun groep zodat een damesfinale genoodzaakt was. Van de aanwezige heren waren het Dennis Klamer, Fred Burger, Joppe Bakens en Davy van der Zande die bovenaan eindigden en daarmee in de halve finale kwamen.

 

Inmiddels steeg het aantal maximale scores gestaag en kon er uiteindelijk 15x een 180-score worden genoteerd waarvan Davy van der Zande er zes voor zijn rekening nam. Het was dan ook al snel duidelijk dat Davy de finale zou halen waar hij Dennis Klamer, die op het goede moment weer in vorm komt, zou treffen.

 

Er werd gestart met de dames finale waar de inmiddels gelouterde Anneke Kuijten gedecideerd afrekende met Eefje van der Meijden en hierdoor de eerste plaats op de ranking in beslag nam. In de heren finale bleek Davy van der Zande deze avond te sterk voor Dennis Klamer zodat hij, als huidige koploper, de te kloppen man wordt op de volgende kwalificatiedag 23 december aanstaande.

 

Uitslag van speeldag 1: 1. Davy van der Zande 2. Dennis Klamer 3. Joppe Bakens en Fred Burger.

 

Voor een volledige tussenstand klik hier.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK